Οικονομία

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 8,1% οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξάνονται και οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια μειώνονται

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 8,1% οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αύξηση κατά 8,1% σημειώσαν τον Ιανουάριο οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, σημειώνοντας βελτίωση για δεύτερο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).

Συγκεκριμένα, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 8,1% τον πρώτο μήνα του έτους,. Αυτή ήταν η Τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2020 κατέγραψαν. Ο σχετικός δείκτης είχε σημειώσει ανάλογη αύξηση τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2020, τροφοδοτούμενος από την τη ζήτηση μετά την πίεση της πανδημίας.

Η αύξηση των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν ο σχετικός δείκτης να βελτιωθεί κατά 0,9%.

Οι υπογραφές συμβολαίων αυξήθηκαν και στις τέσσερις περιφέρειες σε μηνιαία βάση.

Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών αντικατοπτρίζουν συναλλαγές για τις οποίες έχει υπογραφεί σύμβαση για υπάρχουσα κατοικία αλλά η πώληση δεν έχει ακόμη κλείσει. Οι οικονομολόγοι θεωρούν τη σχετική μέτρηση ως

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξάνονται και οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια μειώνονται, υποδηλώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα επιβραδυνθούν οι πωλήσεις κατοικιών.

Τα επιτόκια για 30ετή στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου κυμαίνονταν κατά μέσο όρο 6,88% το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε επίσης