Οικονομία

Οι δηλώσεις Πάουελ «κοκκίνησαν» τη Wall Street

Ο πρόεδρος της Fed ετοιμάζεται και για επιθετικότερες αυξήσεις των επιτοκίων της αν χρειαστεί για να καταπολεμήσει τον επίμονο πληθωρισμό

Οι δηλώσεις Πάουελ «κοκκίνησαν» τη Wall Street
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων όσο δεν υποχωρεί ο πληθωρισμός, «κοκκίνησαν» τη Wall Street.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 574 μονάδες ή 1,72% και διαμορφώθηκε στις 32.856 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, από την πλευρά του, έχασε 1,53% στις 3.986 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε 1,25% στις 11.530 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόνο η Merck έκλεισε με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας μικρά κέρδη 0,15% και κλείνοντας στα 111,27 δολ.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα ήταν οι Walgreens Boots Alliance (-3,70%), η Caterpillar (-3,09%) και η Goldman Sachs Group (-3,07%).

Ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, κατέθεσε νωρίς το απόγευμα στην ειδική επιτροπή του Κογκρέσο, ενημερώνοντας τους Γερουσιαστές αφενός για την κατάσταση της οικονομίας, αφετέρου για την πορεία των επιτοκίων.

«Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ήταν ισχυρότερα απ’ ό,τι περιμέναμε, κάτι που σημαίνει ότι το τελικό ύψος των επιτοκίων πιθανώς θα είναι υψηλότερο» δήλωσε ο Πάουελ, ο οποίος θα βρεθεί και την Τετάρτη στο Κογκρέσο. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεγαλύτερων αυξήσεων επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης