Οικονομία

Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο

Κάτω από τα 83 δολάρια το βαρέλι

Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με πτώση έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο μετά το sell -off που πυροδότησαν χτες οι επιθετικές δηλώσεις του προέδρου της Fed για τα επιτόκια.

Το συμβόλαιο Μαΐου του πετρελαίου τύπου μπρεντ ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές στα 82,66 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,8%.

Το αμερικανικό WTI παραδόσεως Απριλίου έχασε 1,2% και ολοκλήρωσε στα 76,66 δολ. το βαρέλι στο Nymex.

Η τοποθέτηση του Τζέι Πάουελ χτες στη Γερουσία που άφησε ανοικτή την πόρτα για μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων αν χρειαστεί, επανέφερε τους φόβους για επερχόμενη πίεση και κατ' επέκταση πλήγμα στη ζήτηση της ενέργειας.

Ωστόσο, η διευκρίνηση του Πάουελ σήμερα οδήγησε χαμηλότερα το δολάριο, κάτι που παρείχε στήριξη ως είθισται στο πετρέλαιο καθώς το καθιστά πιο φτηνό για κατόχους άλλους ισοτιμιών.

Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν επιπλέον στήριξη στην έκθεση της IEA που έδειξε ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, έπειτα από ένα σερί 10 αυξητικών εβδομάδων.

Μία μέτρηση που ήρθε μάλιστα όταν οι αναλυτές περίμεναν νέα, έστω και μικρότερη αύξηση των αποθεμάτων, κατά 700.000 βαρέλια.

Προς ώρας πάντως η προσφορά πετρελαίου δεν δείχνει να έχει περιοριστεί, με τον υπουργό Πετρελαίου της Αγκόλας να δηλώνει ότι ο OΠEΚ δεν χρειάζεται να αυξήσει την παραγωγή του για να αντισταθμίσει τη μείωση κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα που ανακοίνωσε η Ρωσία.

Δείτε επίσης