Οικονομία

Μικτή εικόνα στη Wall Street στη σκια των επιτοκίων

O πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ προανήγγειλε την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και τη διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Μικτή εικόνα στη Wall Street στη σκια των επιτοκίων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μικτά πρόσημα στη Wall Street στον απόηχο της κατάθεσης Πάουελ στο Κογκρέσο ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για ταχύτερες και μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 58 μονάδες ή 0,18% στις 32.683 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 μειώνεται κατά 0,14% στις 3.992 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,4% στις 11.576 μονάδες.

Στην κορυφή της υψηλής κεφαλαιοποίησης του Dow βρέθηκε η Intel με κέρδη 1,7% ενώ οι Caterpillar, Home Depot, Walgreens Boots Alliance και Goldman Sachs ενισχύθηκαν όλες πέριξ του 1%. Αντίθετα, βαρίδι ήταν ο τίτλος της Merck με βουτιά 2,7%, η Travelers έχασε 1,5% και η Verizon 1%.

Oι μετοχές προσπάθησαν να επανακάμψουν μετά το χθεσινό sell off, βρίσκοντας ένα στήριγμα στη διαβεβαίωση του επικεφαλής της Fed ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τον ρυθμό σύσφιξης και ότι η κεντρική τράπεζα δεν επιδιώκει να προκαλέσει ύφεση.

Δείτε επίσης