Οικονομία

«Φρένο» στην πτώση έβαλε το πετρέλαιο

Κάτω από τα 83 δολάρια το βαρέλι για το μπρεντ

«Φρένο» στην πτώση έβαλε το πετρέλαιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες υπό το πρίσμα των δηλώσεων του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ που τόνισε ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως για να τιθασευθεί ο πληθωρισμός.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου μπρεντ παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηξε κατά 1,19 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 82,78 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα, ωστόσο, υποχώρησε κατά 3,6%.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε 96 σεντς ή 1,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 76,68 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξης του 3,8%,

Συγκεκριμένα η αμερικανική οικονομία ξεπέρασε και πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις νέες θέσεις εργασίας, προσθέτοντας άλλες 311.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία έδειξαν να διαψεύδουν τις ανησυχίες ότι η οικονομική επιβράδυνση θα φρενάρει την απασχόληση και ανοίγουν τον δρόμο στην Federal Reserve για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της στην επόμενη συνεδρίαση της σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Τα σημερινά στοιχεία πάντως έδειξαν ότι η ανεργία ενισχύθηκε από τα χαμηλά 54 ετών του Ιανουαρίου, ενώ την ίδια στιγμή η αύξηση των μισθών επιβράδυνε, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τους αξιωματούχους της Fed να επαναλάβουν την αύξηση του Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης