Οικονομία

«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Δείτε τις νέες λίστες με τις τιμές

Σταθερές παραμένουν οι τιμές σε 1.000 προϊόντα, τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε ισχύ και το «καλάθι της Σαρακοστής»

«Καλάθι του Νοικοκυριού» Οι νέες λίστες με τα προϊόντα χαμηλής τιμής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανακοίνωσαν τις νέες λίστες με τα προϊόντα χαμηλής τιμής που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χθες ότι από τα νέα στοιχεία προκύπτει πως οι τιμές παραμένουν σταθερές σε 1.000 προϊόντα.

«20η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού» και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Από 1134 προϊόντα 62 (5.47%) παρουσίασαν αύξηση, 72 (6.35%) παρουσίασαν μείωση, και 1000 (88.18%) παρέμειναν σταθερά! Σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες πάνω από 2% μεσοσταθμική μείωση. Προχωράμε με υπομονή υπέρ των πολιτών» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης

Δείτε τις νέες λίστες

Υπενθυμίζεται πως πλέον το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει ενισχυθεί με νέα προϊόντα (60 συνολικά) καθώς και σαρακοστιανά, ενώ στο προσεχές διάστημα θα έρθουν δυο νέα «καλάθια»: το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι του νονού».

Δείτε (εδώ) τις νέες λίστες, που θα παραμείνουν σε ισχύ έως και την προσεχή Τρίτη 21 Μαρτίου, επιλέγοντας από τον σύνδεσμο την αλυσίδα της αρεσκείας σας:

Τα νέα μέτρα

Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το «καλάθι του νοικοκυριού» αυξήθηκε το πεδίο εφαρμογής, και πλέον εντάσσονται στις λίστες 60 κατηγορίες προϊόντων (ήταν 51 μέχρι σήμερα).

Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε η γενική κατηγορία των οσπρίων, πλέον υπάρχει γίνεται χωριστή αναφορά σε φακές, φασόλια και ρεβίθια. Επιπλέον, ως τώρα είχαμε πάριζα ή γαλοπούλα. Πλέον θα υπάρχει και πάριζα και γαλοπούλα. Ομοίως, για το κοτόπουλο υπήρχε μια κατηγορία, ωστόσο πλέον υπάρχει κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη (κομμάτια).

Στο «καλάθι του νοικοκυριού», επιπροσθέτως, μπήκαν το νωπό μοσχάρι, το πλήρες γάλα υψηλής παστερίωσης και το γάλα υψηλής παστερίωσης με χαμηλά λιπαρά, το λευκό τυρί και η σοκολάτα.

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ παραμένει το «καλάθι της Σαρακοστής». Αυτό σημαίνει ότι στο «καλάθι» προστέθηκαν χαλβάς, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και κατεψυγμένα θαλασσινά με δύο τουλάχιστον είδη σε κάθε αλυσίδα.

Δείτε επίσης