Οικονομία

Ο Nasdaq θα διαγράψει τη μετοχή της SVB

Η μετοχή έκλεισε για τελευταία φορά στα 106,04 δολάρια στις 9 Μαρτίου, σημειώνοντας πτώση ρεκόρ 60,4% εκείνη την ημέρα.

Ο Nasdaq θα διαγράψει τη μετοχή της SVB
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη διαγραφή της SVB Financial Group SIVB προχώρησε το Χρηματιστήριο της Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Συγκεκριμένα, η SVB Financial Group SIVB, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι υπέβαλε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης αίτηση υπαγωγής στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11, γνωστοποίησε ότι έλαβε ειδοποίηση διαγραφής από το χρηματιστήριο Nasdaq.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής έχει έτσι κι αλλιώς διακοπεί εν αναμονή πρόσθετων πληροφοριών οι οποίες ζητήθηκαν πριν από το άνοιγμα της 10ης Μαρτίου και θα διαγραφεί οριστικά στις 28 Μαρτίου.

Το χρηματιστήριο Nasdaq ανέφερε ότι η απόφαση για τη διαγραφή της μετοχής έρχεται μετά το αίτημα της SVB για προστασία στο Κεφάλαιο 11, τις ανησυχίες σχετικά με το "εναπομείναν μετοχικό συμφέρον" των κατόχων των υφιστάμενων εισηγμένων τίτλων και τις ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις εισαγωγής στον δείκτη.

Η SVB ανέφερε ότι δε σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Nasdaq. Η μετοχή έκλεισε για τελευταία φορά στα 106,04 δολάρια στις 9 Μαρτίου, σημειώνοντας πτώση ρεκόρ 60,4% εκείνη την ημέρα.

Στις 10 Μαρτίου, η Silicon Valley Bank, θυγατρική της SVB Financial, έκλεισε με απόφαση των ρυθμιστικών αρχών.

Δείτε επίσης