Οικονομία

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα τον Απρίλιο - Αναλυτικά παραδείγματα

Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον επόμενο μήνα - Δείτε τις κάρτες ανά νοικοκυριό

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα τον Απρίλιο - Αναλυτικά παραδείγματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα είναι η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ενώ στη συνέχεια το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα παραδείγματα για το πώς θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος.

Τα οικιακά τιμολόγια, με την επιδότηση, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

- Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 15€/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
- Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.
- Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 54€/MWh.
- Όσον αφορά στις επιδοτήσεις για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται επίσης στα 15€/MWh.

1ο παράδειγμα λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο

Ενα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 400 KWh/μήνα θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 66 ευρώ. Με την επιδότηση θα πληρώσει 60 ευρώ.

Επιδότηση ρεύματος

2ο παράδειγμα λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο

Ενα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 700 KWh/μήνα θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 115,5 ευρώ. Με την επιδότηση (μέχρι 500 KWh) θα πληρώσει 108 ευρώ. Αν εξοικονομήσει 15% θα πληρώσει 105 ευρώ.

Επιδότηση ρεύματος

3ο παράδειγμα λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο

Ενα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 1.200 KWh/μήνα θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 198 ευρώ. Με την επιδότηση (μέχρι 500 KWh) θα πληρώσει 190,5 ευρω. Αν εξοικονομήσει 15% θα πληρώσει 180 ευρώ.

Επιδότηση ρεύματος

Δείτε επίσης