Οικονομία

ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους

ΔΥΠΑ προπληρωμη επιδοματων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Από Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ξεκινά η ΔΥΠΑ την προπληρωμή επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα που θα καταβληθούν είναι αυτό της μακροχρόνιας ανεργίας, του επιδόματος εργασίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους του επιδόματος εργασίας, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής άδειας.

ΔΥΠΑ: Αυτόματα πιστώνονται τα ποσά στους δικαιούχους

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Πάσχα θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου 2023 έως 23 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Στο «τραπέζι» και έκτακτο δώρο Πάσχα έως 300 ευρώ - Ποιούς θα αφορά

Η καταβολή έκτακτου δώρου Πάσχα της τάξεως των 250-300 ευρώ για ευάλωτους και συνταξιούχους βρίσκεται στο «τραπέζι» της κυβέρνησης, η οποία στήνει το νέο «πακέτο» μέτρων στήριξης, λαμβάνοντας ώθηση από το μαξιλάρι του 1 δισ. ευρώ, το οποίο έχει προκύψει τόσο από την πτώση της τιμής του ρεύματος αλλά και από την υπέρβαση στα έσοδα.

Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΪ, ανοίγοντας «παράθυρο» σε νέες κοινωνικές παρεμβάσεις.

«Φαίνεται πως δημιουργείται ή αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταϊκούρας.

Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ληφθεί σειρά μέτρων που βλέπει τώρα στο πορτοφόλι του ο πολίτης, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

Δείτε επίσης