Οικονομία

Wall Street: Στο τέλος γύρισε σε θετικό πρόσημο

Tα μικτά οικονομικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα δεν έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά

Wall Street
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με κέρδη έκλεισε χθες Παρασκευή η Wall Street, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνουν εταιρίες, ώστε να σχηματίσουν μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με οριακή άνοδο 22,34 μονάδων (+0,07%), στις 33.808,96 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιριών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 12,90 μονάδων (+0,11%), στις 12.072,46 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με οριακή άνοδο 3,73 μονάδων (+0,09%), στις 4.133,52 μονάδες.

Ο τίτλος της Tesla συνήλθε μετά το -9,75% της χθεσινής συνεδρίασης. Σήμερα, παρουσίασε κέρδη της τάξης του 1,28% σβήνοντας μέρος από τις χθεσινές απώλειες, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις τιμές των Model S και Model X, εν μέσω ανησυχιών για πίεση στα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα μικτά οικονομικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα δεν έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά.

Οι αντοχές στα μάκρο διευκολύνουν, ωστόσο, τη ρητορική των «γερακιών» στους κόλπους της Fed, που θέλουν την κεντρική τράπεζα να παραμένει εστιασμένη στον περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων με νέες αυξήσεις των επιτοκίων.

Δείτε επίσης