Οικονομία

HelleniQ Energy: Γεωτρήσεις το 2025 με το αισιόδοξο σενάριο

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία μονάδας παραγωγής υδρογόνου στην Ελευσίνα αλλά και η εξαγορά χαρτοφυλακίων ΑΠΕ στο εξωτερικό

helleniq energy, γεωτρησεις στη μεσογειο, εναρξη γεωτρησεις 2025
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Προς το τέλος του 2024 θα έχουμε καλύτερη κατανόηση των δεδομένων ώστε να αποφασίσουμε ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες και το 2025 με βάση το αισιόδοξο σενάριο θα προχωρήσουμε σε γεωτρήσει»ς, ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy, Ανδρέας Σιάμισιης από το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο φόρουμ των Δελφών ο κ. Σιάμισιης τόνισε ότι «στον τομέα των ερευνών τον τελευταίο 1,5 χρόνο έγιναν εργασίες που δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 10 χρόνια και τώρα βρισκόμαστε σε φάση αξιολόγησης των δεδομένων που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και την Κρήτη».

Ο κ. Σιάμισιης προέβλεψε «σχετική σταθερότητα στις τιμές του πετρελαίου σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση καθώς τα προϊόντα της Ρωσίας εξακολουθούν να διοχετεύονται στην αγορά παρά το εμπάργκο». Αντίθετα σε σχέση με το φυσικό αέριο εκτίμησε ότι «οι πιθανότητες είναι να κινηθούν ανοδικά οι τιμές, καθώς τα αποθέματα στα φράγματα των υδροηλεκτρικών είναι χαμηλά και το χειμώνα θα χρειαστεί να συμβάλουν περισσότερο οι μονάδες φυσικού αερίου για την κάλυψη της ζήτησης».

Τέλος, υπογράμμισε ότι με το «νέο επιχειρηματικό σχέδιο το 60 % των επενδύσεων του ομίλου την προηγούμενη διετία κατευθύνθηκε σε ΑΠΕ και νέες ενεργειακές πηγές. Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται επένδυση σε πιλοτική βάση για παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο διυλιστήριο της Ελευσίνας, μονάδα παραγωγής βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (Sustainable Aviation Fuels, SAF) στη Θεσσαλονίκη, ενώ εξετάζονται και εξαγορές χαρτοφυλακίων ΑΠΕ στο εξωτερικό».

Δείτε επίσης