Οικονομία

Wall Street: Έβγαλε αντίδραση με αισιοδοξία για συμφωνία για το χρέος

Τζο Μπαίντεν και Κέβιν ΜακΚάρθι είχαν συνεχόμενες επικοινωνίες, είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά προσπαθώντας να βρουν λύσεις για το τελικό κείμενο

Wall Street: Έβγαλε αντίδραση με αισιοδοξία για συμφωνία για το χρέος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έβγαλε αντίδραση σήμερα η Wall Street, μετά την πτωτική πορεία των προηγουμένων ημερών και με φόντο την πιθανή επίτευξη συμφωνίας για το αμερικανικό χρέος

Ο βιομηχανικός Dow Jones πρόσθεσε 1% ή 328 μονάδες στις 33.093,34, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,3% στις 4.205,45 μονάδες και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq κέρδισε 2,19% στις 12.975,69 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη, 23 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 7 με αρνητικό. Στην κορυφή με κέρδη 5,84 % η Intel, και ακολούθησαν η American Express στο +4,12% και οι Salesforce, Goldman Sachs, Microsoft και Home Depot ξεπέρασαν το 2%. Στον πυθμένα βρέθηκε η Merck με πτώση 1,1%.

Σε εβδομαδιαία βάση η εικόνα ήταν μεικτή: ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,3% και ο Nasdaq πρόσθεσε 2,5% στην πέμπτη σερί κερδοφόρα εβδομάδα του.

Τζο Μπαίντεν και Κέβιν ΜακΚάρθι είχαν συνεχόμενες επικοινωνίες, είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά προσπαθώντας να βρουν λύσεις σε θέματα που εξακολουθούν να προκαλούν εμπλοκή στο τελικό κείμενο.

Δείτε επίσης