Οικονομία

Market Pass: Νωρίτερα η προτελευταία πληρωμή - Πότε θα γίνει

Οι καταβολές ολοκληρώνονται τον Ιούλιο

Πληρωμές Market Pass
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια ημέρα νωρίτερα θα δουν την προτελευταία πληρωμή οι δικαιούχοι της άυλης κάρτας του market pass.

Κανονικά, οι πληρωμές στις άυλες κάρτες γίνονται κάθε 3 του μήνα μέχρι και τον Ιούλιο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η επόμενη πληρωμή, στις 3 Ιουνίου, πέφτει Σάββατο, συνεπώς οι πληρωμές για το market pass στις άυλες κάρτες χιλιάδων δικαιούχων αναμένεται να γίνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι επέλεξαν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό έχουν πληρωθεί όλο το ποσό και δεν έχουν κάτι άλλο να περιμένουν.

Market Pass: Τέλος τον Ιούλιο

Οι πληρωμές του market pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο. Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο). Όσοι προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη ψηφιακή κάρτα, το ποσό πιστώνεται κάθε μήνα και απομένουν δύο πληρωμές:

στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο
και στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΚΥΑ.

Όπως αναφέρεται ρητά, οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Δείτε επίσης