Οικονομία

Υποχώρησαν πάνω από 1,5% οι τιμές του πετρελαίου

Μετά τις φήμες για προσωρινή συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, που διαψεύδει η Ουάσιγκτον

Υποχώρησαν πάνω από 1,5% οι τιμές του πετρελαίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Υποχώρησαν πάνω από 1,5% οι τιμές του πετρελαίου σήμερα μετά τις φήμες για προσωρινή συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που, μεταξύ άλλων, θα επέτρεπε στην Τεχεράνη να εξάγει έως και ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως. Ωστόσο, αργότερα ο Λευκός Οίκος διέψευσε τις αναφορές αυτές.

Η τιμή του πετρελαίου διεθνούς προελεύσεως τύπου μπρεντ παράδοσης Αυγούστου, απώλεσε 1,59%, στα 75,73 δολ.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου έχασε 2,05%, κλείνοντας στα 71,06 δολ. το βαρέλι, σε χαμηλό εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έφτασε να διαπραγματεύεται έως και στα 69,03 δολ.

"Το δημοσίευμα αυτό είναι ψευδές και παραπλανητικό", δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου σύμφωνα με το Reuters, αναφερόμενος σε άρθρο του ιστότοπου Middle East Eye, το οποίο ανέφερε, επικαλούμενο δύο πηγές με άμεση γνώση των συνομιλιών, ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν βρίσκονται κοντά στην επίτευξη προσωρινής συμφωνίας σχετικά με τον πυρηνικό εμπλουτισμό και τις εξαγωγές πετρελαίου.

Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης προκάλεσε ανησυχία για τη ζήτηση, ενώ τα αμερικανικά αποθέματα αργού κατέγραψαν μικρή μείωση κατά 451.000 βαρέλια.

Δείτε επίσης