Οικονομία

Wall Street: Έκλεισε με μικρή άνοδο με το βλέμμα στη Fed

Ος αναμένουν τη συνεδρίαση της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τις αποφάσεις της για τα επιτόκια

Wall Street
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μικρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην επικείμενη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, και στις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει τις επόμενες μέρες η Fed

Ο βιομηχανικός Dow σημείωσε άνοδο 0,13% στις 33.876,78 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 πρόσθεσε 0,11% στις 4.298,86 μονάδες και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq κατέγραψε μικρά κέρδη 0,16% στις 13.259,14 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow ενισχύθηκε κατά 0,3%, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,4% παραμένοντας σε θετικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα στο μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί αντίστοιχης περιόδου από τον Αύγουστο. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,2%, και κατέγραψε κέρδη για έβδομη διαδοχική εβδομάδα.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη, 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Στην κορυφή του δείκτη βρέθηκε η Salesforce με άλμα της τάξης του 2,75%, ενώ στον πυθμένα η Dow Inc με πτώση 1,99%.

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τις αποφάσεις της για τα επιτόκια.

Δείτε επίσης