Οικονομία

Ανακαίνιση ακινήτων: Αποσύρεται η διάταξη της φορο-έκπτωσης των 3.200 ευρώ το χρόνο

Επανεξετάζεται λόγω τεράστιου δημοσιονομικού κόστους - Με ΚΥΑ θα εισαχθεί νέα ρύθμιση καλύτερη και ευνοϊκότερη

Ανακαίνιση Ακινήτων,Φορο-Έκπτωση, Φορολογούμενοι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αποσύρεται διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία καθιερώνει ισχυρό κίνητρο για τους φορολογούμενους προκειμένου να ζητούν αποδείξεις και να πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα τα υλικά και τις εργασίες ανακαίνισης ή επισκευής των ακινήτων τους.

Σύμφωνα με τη διάταξη, δαπάνες έως 16.000 ευρώ θα οδηγούσαν σε έκπτωση φόρου έως και 3.200 ευρώ το χρόνο και για 5 συνεχόμενα έτη για τους φορολογούμενους που θα προχωρούσαν σε επισκευή ή ανακαίνιση των ακινήτων τους.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η επίμαχη διάταξη επανεξετάζεται λόγω τεράστιου δημοσιονομικού κόστος για να τροποποιηθεί και να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο πριν κατατεθεί στη Βουλή. Θα υπάρξει νέα ΚΥΑ με κάποιες αλλαγές στα ποσοστά και των υπηρεσιών και των υλικών και το σχέδιο θα προχωρήσει κανονικά, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η νέα διάταξη θα έχει χαρακτηριστικά της υφιστάμενης που προβλέπει έκπτωση 40% των δαπανών με ανώτατο όριο (δαπάνης) τα 16.000 ευρώ και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερη και ευνοϊκότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

Με το σημερινό καθεστώς το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φόρου φθάνει τα 6.400 ευρώ για τέσσερα χρόνια ή τα 1.600 ευρώ το χρόνο για τέσσερα χρόνια.

Δείτε επίσης