People & Style

Βάσια Μαυράκη: Τι φέρνουν οι δύο τελευταίες εκλείψεις του 2020

Οι δύο τελευταίες Εκλείψεις του 2020 θα έχουν βαρύ Καρμικό πρόσημο

eclipse.jpg

(''Από τότε δεν ήφαγα ξανά γλυκό ψωμι'' Γεώργιος Βιζυηνός)

Μια λεπτή χαραμάδα ανοίγει στον Ουρανό κάθε που μια Έκλειψη Ηλιακή, ή Σεληνιακή πραγματοποιείται και απορυθμίζει τα κεκτημένα και τις συνήθεις μας.

Οι Εκλείψεις αποτελούν αστρονομικά φαινόμενα που η Αστρολογία αναλαμβάνει να ερμηνεύσει σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο σε σχέση με την επίδραση τους στις ζωές των ανθρώπων.

Είναι οι στιγμές αυτές που το βαρύ μάνταλο του Χρόνου ανοίγει και μας επιτρέπει να ρίξουμε μια κρυφή ματιά στα μυστήρια του Σύμπαντος. Μια μικρή λαίμαργη ματιά στο μέλλον ή στο παρελθόν μας, καθώς οι Εκλείψεις είναι κοσμικά γεγονότα που ενώνουν το πριν με το τώρα και το μετά.

Προγενέθλιες Εκλείψεις, Μεταγενέθλιες Εκλείψεις, Transit Εκλείψεις, έρχονται και μας δείχνουν πως να ξεκλειδώσουμε τις πόρτες της εξέλιξης της ζωής μας. Όσοι λαοί και κουλτούρες σε όλη την πλάση, τόσοι οι μύθοι και οι δοξασίες για το φαινόμενο των Εκλείψεων των Φώτων μας, Ήλιου και Σελήνης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!

Όλοι γνώριζαν, όλοι καταλάβαιναν πως κάτι παράδοξο γινόταν, πάνω από τις δικές τους δυνάμεις που όμως κατά κάποιον τρόπο τους εξουσίαζε και έπρεπε να το εξευμενίσουν. Οι Βίκινγκς μαζεμένοι γύρω από τις φωτιές μιλούσαν για ένα ζευγάρι λευκών λύκων που κυνηγούσαν κάπου - κάπου τον Ήλιο και όταν του κατάφερναν μια γερή δαγκωματιά αυτός πληγωμένος κρυβόταν για λίγο. Στο Βιετνάμ μιλούσαν για μια απάτη, μια κλοπή που γινόταν την ώρα της Έκλειψης, καθώς πύρινοι σκύλοι έκλεβαν τη Σελήνη μα αυτή τους ξέφευγε και επέστρεφε στη θέση της. Στη Μεσοποταμία ο βασιλιάς της χώρας «κατέβαινε» από το θρόνο του για όσο χρόνο διαρκούσε η Έκλειψη και την θέση του έπαιρνε ένας άτυχος κοινός θνητός ο οποίος και θυσιαζόταν αμέσως μετά, σε μια προσπάθεια να παραπλανηθεί το Σύμπαν για να μη μείνει η χώρα ακέφαλη! Οι Ναβάχο με βαθιά σοφία και γνώση θεωρούσαν ιερή την στιγμή της Έκλειψης , μια ευκαιρία για περισυλλογή, προσευχή και νηστεία.

Η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη

Δείτε επίσης