People & Style

Μαριάν Φέιθφουλ: «Εξαιτίας του κορωνοϊού ίσως να μην τραγουδήσω ξανά»

Σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της Βρετανίδας τραγουδίστριας Μαριάν Φέιθφουλ προκάλεσε ο κορωνοϊός

Marianne-Faithfull_

H Μάριαν Φέιθφουλ, η παγκοσμίου φήμης βρετανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, σε μια συγκλονιστική συνέντευξή στο Guardian, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, νοσώντας από τον κορωνοϊό.

Χαρακτηριστικά η ίδια βαθύτατα συγκινημένη αναφέρει: «Ήμουν σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος, μάλλον ήταν ο θάνατος»

Η Faithfull διαγνώστηκε θετική στον ιό τον περασμένο Απρίλιο, σε περίοδο που ηχογραφούσε το 21ο σόλο άλμπουμ της με τίτλο «She Walks in Beauty», ενώ ήταν στα σκαριά μία βιογραφική ταινία βασισμένη στην αυτοβιογραφία της που εκδόθηκε το 1994.

Η τραγουδίστρια, που στο παρελθόν έχει παλέψει με την κατάχρηση ουσιών, τη βουλιμία, ενώ έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα C και καρκίνο του μαστού, παραδέχεται ότι ήταν στην κατηγορία ανθρώπων που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό. Ήταν 73 ετών, με υποκείμενα νοσήματα μεταξύ των οποίων εμφύσημα, λόγω δεκαετιών καπνίσματος. «Εύχομαι να μην είχα πιάσει ποτέ τσιγάρο στη ζωή μου», λέει τώρα.

Όσο νοσηλευόταν, οι εκπρόσωποί της ανακοίνωσαν ότι ανταποκρινόταν καλά στη θεραπεία, όμως η ίδια λέει πως οι γιατροί ήταν λιγότερο αισιόδοξοι. Όταν συνήλθε, διάβασε τα σημειώματά τους και βρήκε τη φράση «μόνο ανακουφιστική αγωγή». Παρόλα αυτά, η ίδια ανέρρωσε, αν και βιώνει ακόμη κάποιες επιπτώσεις. «Τρία πράγματα: η μνήμη, η κούραση και οι πνεύμονές μου δεν είναι ακόμη ΟΚ. Πρέπει να παίρνω οξυγόνο. Οι παρενέργειες είναι τόσο παράξενες. Κάποιοι άνθρωποι συνέρχονται, αλλά δεν μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν. Φρικτό», περιγράφει.

Η μνήμη της δεν είναι πλέον όπως ήταν. «Είναι τρελό, τα πράγματα που ξεχνάω. Θυμάμαι το μακρινό παρελθόν πολύ καλά. Είναι τα πρόσφατα πράγματα που δεν μπορώ να θυμηθώ. Και αυτό είναι απαίσιο. Δεν πιστεύετε πόσο φρικτό είναι», αναφέρει. Ίσως το τελευταίο άλμπουμ Παρόλα αυτά, επέστρεψε γρήγορα στη δουλειά και ολοκλήρωσε το άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο. Ίσως όμως αυτό να είναι το τελευταίο της. Λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στους πνεύμονές της, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τραγουδήσει.

«Και ίσως να μην μπορέσω να τραγουδήσω ποτέ ξανά», λέει. «Ίσως τελείωσε. Θα ήμουν απίστευτα αναστατωμένη αν ίσχυε κάτι τέτοιο, όμως από την άλλη είμαι 74 ετών. Δεν νιώθω καταραμένη, δεν νιώθω ανίκητη. Απλά νιώθω άνθρωπος γα****», προσθέτει η Faithfull.

«Αυτό που μου δίνει ελπίδα είναι ότι πιστεύω στα θαύματα. Η γιατρός μου είπε ότι δεν πιστεύει πως θα αναρρώσουν ποτέ οι πνεύμονές μου. Και τελικά κατέληξα σε αυτό: ΟΚ, μπορεί να μην αναρρώσουν, μπορεί- με ένα θαύμα- να αναρρώσουν. Δεν ξέρω γιατί πιστεύω στα θαύματα, απλά το κάνω. Ίσως πρέπει, λόγω του ταξιδιού μου, των πραγμάτων στα οποία υπέβαλα τον εαυτό μου, το ότι έχω φτάσει ως εδώ και είμαι ΟΚ. Ακούγεται γλυκανάλατο;», αναρωτιέται και καταλήγει «Πρέπει να ελπίζουμε, είναι σημαντικό. Κι εγώ το κάνω. Είμαι ακόμη εδώ».

Δείτε επίσης