People & Style

Covid-free τα φετινά βραβεία Όσκαρ

Η αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου στρώνει και κανονικά το κόκκινο χαλί - Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην τελετή μέσω zoom, όπως συνέβη στις Χρυσές Σφαίρες τον Φεβρουάριο

oscar

Η τελετή απονομής των φετινών Oscar θα είναι «πασπαλισμένη» με «χρυσόσκονη», όπως κάθε άλλη χρονιά. Όπως αποφάσισε η Aκαδημία Kινηματογράφου των ΗΠΑ, οι αστέρες της 7ης Τέχνης θα έχουν φυσική παρουσία σε αυτή, ενώ το επίσημο ένδυμα θα είναι υποχρεωτικό. Στο κόκκινο χαλί θα περπατήσει η «αφρόκρεμα» του Hollywood, με πολυτελή κοστούμια και πανάκριβες, εντυπωσιακές τουαλέτες υψηλής ραπτικής.

Πριν από την έναρξη, οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι μετά το τέλος της βραδιάς δεν θα υπάρξουν κρούσματα. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην τελετή μέσω zoom, όπως συνέβη στις Χρυσές Σφαίρες τον Φεβρουάριο, που σημείωσαν απογοητευτικά νούμερα τηλεθέασης.

Τα Όσκαρ θα απονεμηθούν στις 25 Απριλίου και τη σκηνοθεσία θα αναλάβει για έκτη φορά ο Γκλεν Γουάις. Ο Ντέιβιντ Ρούμπιν, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, ανακοίνωσε ότι η φετινή τελετή δεν θα γίνει μόνο στην παραδοσιακή αίθουσα του «Dolby Theatre», αλλά και σε έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Λος Άντζελες.

Συνήθως, οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται στα μέσα του Ιανουαρίου, αλλά φέτος έγιναν γνωστές περίπου δύο μήνες αργότερα, λόγω πανδημίας. Αυτές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ταινία «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ διεκδικεί συνολικά 10 Όσκαρ, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη φέτος.


Δείτε επίσης