People & Style

Ταύρος, ο αθώος -Αστρολογικές προβλέψεις από τη Βάσια Μαυράκη

Οι αξίες που πρεσβεύετε θέλουν σταθερότητα, επιμονή και αξιοπρέπεια και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον πως η φωνή του Αρχηγού είναι χαμηλή και πως φασαρία κάνουν συνήθως οι αδύναμοι

tavros
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

ΤΑΥΡΟΙ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ! Αγαπημένα παιδιά της Γης χρόνια σας πολλά! Ο Ήλιος πέρασε βιαστικός στο δικό σας ζώδιο στις 20 του Απρίλη με τη συνοδεία του Ερμή, της Αφροδίτης και του Ουρανού.

Η γλυκιά Πάνδημος Αφροδίτη, κυβερνήτης πλανήτης σας, στη θέση που της ανήκει, στην αγκαλιά του Ταύρου.

Και εσείς οι αθώοι, οι απλοί, οι αγνοί της ψυχής παλεύετε αγόγγυστα να την ικανοποιήσετε, να την βοηθήσετε να ντυθεί τα χρώματα του Απρίλη και του Μάη, να της χαρίσετε ονόματα όμορφα, φωτεινά, αθάνατα.

Η δικιά σας αυτή Αφροδίτη είναι η αρχέγονη μορφή του Έρωτα, του Πόθου, του Πάθους, της Αγάπης, της Αρμονίας. Είναι η ενωτική Αφροδίτη στην πιο γήινη και αισθησιακή μορφή της.

Όταν γεννιέσαι κάτω από τον Αστερισμό του Ταύρου γεννιέσαι Μινώταυρος και Λαβύρινθος μαζί.

Όταν γεννιέσαι κάτω από τον Αστερισμό του Ταύρου γεννιέσαι Ταύρος και Ταυρομάχος μαζί. Όταν γεννιέσαι κάτω από τον Αστερισμό του Ταύρου γεννιέσαι δυνατός, υπομονετικός και ανυπόμονος μαζί. Είστε δυνατοί Ταύροι μου, είστε στιβαροί και στις πλάτες σας μπορείτε να στηρίξετε τα ''Ταυροκαθάψια'' όλου του κόσμου.

Μην ακούτε αυτούς που λένε πως είστε αργοί, πως δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις, πως αν πεισμώσετε στυλώνετε τα πόδια , πως δεν είστε τόσο δραστήριοι όσο θα σας ήθελαν.

Οι αξίες που πρεσβεύετε θέλουν σταθερότητα, επιμονή και αξιοπρέπεια και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον πως η φωνή του Αρχηγού είναι χαμηλή και πως φασαρία κάνουν συνήθως οι αδύναμοι.

Τέτοιο ζώδιο είναι ο Ταύρος, το ζώδιο της απόλυτης δύναμης, της ατσαλένιας θέλησης. Της θέλησης που αγνοεί το κόκκινο πανί της γρήγορης μάχης , γιατί γνωρίζει καλά πως η ζωή για να αποδείξει την αξία της πρέπει να κερδίσει μάχες μαραθώνιες με υπομονή και σύνεση. Ένα Θηρίο είστε, αργό, υπομονετικό που σέρνει καρτερικά το άροτρο και οργώνει τη γη σε βαθιά αυλάκια, έτοιμα να δεχθούν τη νέα σπορά.

Κάθεται ακίνητο και ρουχνίζει στο παχνί μασώντας το χορτάρι του... μέχρι να το τσιμπήσει η ''μύγα''! Και τότε, όλη η μασίφ δύναμη απελευθερώνεται και είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να διαλύσει το Σύμπαν. Έχετε καταλάβει τη δύναμή σας; Αν ο Κριός είναι η έναρξη, ο Ταύρος είναι η αρχή της γέννησης.

Είναι ο σπόρος που θα μπει στα ζεστά σπλάχνα της γης και με το απέναντι νερό του Σκορπιού θα αρχίσει να βγάζει αδύναμες ριζούλες στην αρχή που θα δυναμώσουν και θα δώσουν πλατάνια αιωνόβια αργότερα! Είστε αθώοι, είστε ονειροπόλοι, είστε χαρούμενοι, είστε αγνοί, είστε αισιόδοξοι, είστε αισθησιακοί, όταν ‘’ο παράδεισος’’ σας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας και τις ασφάλειες σας.

Μα μπορείτε να γίνετε ξεροκέφαλοι, ουτοπιστικοί, παραδόπιστοι, λάγνοι, και αφελείς αν ‘’ο παράδεισος’’ σας πάψει να καλύπτει αυτά που θεωρείτε απαραίτητα για την καλοζωία σας. Ταύρος, ζώο δύναμης , αντοχής, ζώο της εργασίας του κόπου και του μόχθου που αποφέρει τα προς το ζην. Ταύρος, ζώδιο της γης, της δύναμης και της σωματικής ρώμης.

Ζώδιο της ύλης και των απολαύσεων που απορρέουν από την προσωπική εργασία. Ζώδιο των ηθικών αξιών που δεν προστάζει κανένας άλλος παρά μόνο ο έντιμος εαυτός μας! Ζώο και ζώδιο σε αγαστή συνεργασία γιατί τα αρχέτυπα είναι ζωντανά και λειτουργούν. Οι Ταυρίσιες ημέρες, είναι ημέρες αγάπης, ασφάλειας, μόχθου.

Είναι οι ανοιξιάτικες αυτές ημέρες που θα σας ωθούν να καταπιάνεστε με πράγματα πρακτικά, γήινα και εφικτά. Τα λόγια , οι ιδέες, οι αναπολήσεις, τελειώνουν. Έχει έρθει ο καιρός για πράξη, έχει έρθει ο καιρός για κάματο. Δουλειά σας Ταύροι μου ν’ ανακατέψετε τα χώματα, να βυθίσετε τα χέρια σας στη γη που έχει αρχίσει να ζεσταίνεται από τον απριλιάτικο ήλιο και να κάνετε τις προσωπικές σας ''φυτέψεις''. Η ποικιλία άπειρη! Τα χώματα σας ζεστά και γόνιμα. Και τώρα, ο Ουρανός, ο πλανήτης του απρόσμενου, βρίσκεται στα δικά σας χέρια και ανακατεύει τον σταθερό σας κόσμο. Ανακατεύει εχθρούς και φίλους, ανακατεύει τη ζωή σας ολόκληρη και εσείς απλώς περιμένετε… και περιμένετε …με την απίστευτη υπομονή που σας διακρίνει.

Τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν και εσείς είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε αυτές τις αλλαγές, είστε υποχρεωμένοι να σπάσετε την παγίωση, είστε υποχρεωμένοι να αλλάξετε τον ‘’σίγουρο’’ κόσμο σας και να τον κάνετε πιο ευέλικτο! Ο Ουρανός είναι ενόραση, είναι νευρικότητα, είναι επιθετικότητα… και εσείς, είστε πλάσματα της γης, χωμάτινα πλάσματα της συνήθειας!

1ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 20- 30 ΑπριλίουΕσείς, τα καθαρόαιμα παιδιά της Αφροδίτης, οι Ταύροι του Απρίλη, ήρθε ο καιρός να ξεκουραστείτε, να ξαποστάσετε, να ηρεμήσετε, από τη στιγμή που ο Ουρανός σας έδωσε κάθε ανατροπή και αλλαγή που όφειλε. Μάθατε πια τι πρέπει να κρατήσετε και τι να απομακρύνετε από τη ζωή σας. Τώρα, με την πολύτιμη εμπειρία που αποκομίσατε προχωράτε παρακάτω για να ζήσετε συγκλονιστικές κοσμικά στιγμές που δεν επαναλαμβάνονται συχνά στις ζωές των ανθρώπων. Προσεκτικοί ιδιαιτέρως οι Ταύροι που έχετε γεννηθεί 29 και 30 Απριλίου με τον Ουρανό να επηρεάζει τον Ήλιο σας μέχρι το τέλος του Μάη.

2ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 1- 10 Μαΐου Είστε οι πιο ευέλικτοι Ταύροι εσείς του δεύτερου Δεκαημέρου, γιατί είστε παιδιά της Αφροδίτης και του Ερμή συνάμα και τώρα έχει έρθει η στιγμή να αποδείξετε το προτέρημα σας αυτό. Ο Ουρανός και ο Κρόνος στα απειλητικά τους τετράγωνα θα στέκονται πάνω από το κεφάλι σας σαν τη ‘’Δαμόκλειο Σπάθη’’ και εσείς θα πρέπει να είστε απίστευτα προσεκτικοί στην οποιαδήποτε κίνηση σας. Πολύ- πολύ προσεκτικοί οι γεννημένοι,1, 2, 3 και 4 Μαΐου κυρίως στα θέματα που αφορούν στις σχέσεις σας, στα επαγγελματικά σας και στην υγεία σας. Κάνατε γενέθλια με τη σύνοδο του Ουρανού στον Ήλιο σας και το τετράγωνο του Κρόνου από τον Υδροχόο, όψεις που θα έχετε να διαχειριστείτε μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας. Προσοχή στα οικονομικά σας και στην προς τα έξω εικόνα σας.

3ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 11 – 20 Μαΐου Εσείς παιδιά της Αφροδίτης και του σοφού Κρόνου από Δεκανό, είστε οι τυχερότεροι Ταύροι από όλους! Τα τρίγωνα του Πλούτωνα στον Ήλιο σας θα σας κάνουν παντοδύναμους, θα σας δώσουν την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια που τόσο επιθυμείτε στη ζωή σας. Η φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε θα σας δείξει και τον τομέα στον οποίο θα έχετε οφέλη. Επιτυχίες σε σπουδές, έρωτες , γάμους, απόκτηση απογόνων, επαγγελματική καταξίωση και ό,τι άλλο επιθυμήσετε, θα είναι η εποχή που θα μπορείτε να το κατακτήσετε! Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, η Αφροδίτη στο δικό σας ζώδιο θα σας φέρει αγάπες, καλά οικονομικά και επαγγελματικά που θα αξιοποιήσετε μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Εξαιρετικά τυχεροί οι γεννημένοι 11 και 12 Μαΐου που θα κάνετε Γενέθλια Επιστροφή με τη Νέα Σελήνη του Μάη στην αγκαλιά σας. Ταύροι μου, ανήκετε σε ένα ζώδιο που έχει αντοχή απίστευτη στη ζωή! Ο ΗΛΙΟΣ και ο ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ στον Ταύρο δίνουν μεγάλη διάρκεια, δίνουν μεγάλη διαδρομή, δίνουν σταθερότητα, , δίνουν βήματα ατελείωτα πάνω στο στοιχείο σας, τη Γη! Έχετε το δώρο της μακροβιότητας και της καλής υγείας. Οι προσωπικοί πλανήτες στον Ταύρο δίνουν σωματική και ψυχική δύναμη, αλλά και δυνατότητες απόκτησης πλούτου.

Η ΣΕΛΗΝΗ στον Ταύρο δίνει σταθερότητα συναισθηματική, δύναμη να ξεπερνά ο άνθρωπος τις καταστάσεις και πρακτικότητα στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν. Δίνει ακίνητη περιουσία και ικανές τραπεζικές καταθέσεις στις θετικές της όψεις και μια μαμά που έχει αφοσιωθεί στα παιδιά της και τα έχει καλοφροντίσει.

Ο ΕΡΜΗΣ στον Ταύρο έχει μια θέση παρεξηγημένη γιατί είναι λίγο αργός λένε… ναι, αλλά είναι και υπομονετικός και ξέρει να καταστρώνει σχέδια. Είναι ξεροκέφαλος και πεισματάρης και πάλι λένε… ναι, μα ξέρει να σκέφτεται πρακτικά, λογιστικά και υπολογιστικά. Είναι αυτός ο Ερμής του καλού τραπεζίτη… μα όχι του Αναρχικού, του Pessoa! Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ στον Ταύρο βρίσκεται σε θέση κυβέρνησης και σωστής ιεράρχησης των γήινων αξιών της ζωής. Είναι μια μονογαμική αυτή η εδώ η Αφροδίτη αρκεί να καλύπτονται οι ανάγκες της για τρυφηλή ζωή. Δίνει όμορφους ανθρώπους, γλυκείς και φροντιστικούς σε αυτούς που αγαπούν.

Οι άνδρες με την Αφροδίτη τους στον Ταύρο ‘’ψάχνουν’’ παραδοσιακές γυναίκες γιατί ο δρόμος για την καρδιά τους περνάει από το στομάχι τους και γιατί αν αναγραμματίσουμε τη λέξη ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα δούμε να ξεπηδά μια νέα λέξη… η λέξη ΔΙΑΤΡΟΦΗ!

Οι γυναίκες με την Αφροδίτη τους στον Ταύρο είναι όμορφες, ερωτικές και λάγνες και θέλουν συντρόφους δυνατούς που θα μπορούν να τις στηρίζουν στις ανασφάλειες τους. Συναισθηματική, υλική, οικονομική εξασφάλιση μέχρι τα βαθειά τους γεράματα αναζητούν…

Ο ΑΡΗΣ στον Ταύρο θέλει τα δικά του δικά του, αλλά και των άλλων και ενώ παίρνει εύκολα, δίνει δύσκολα. Μα πώς να δώσει εύκολα όταν κοπιάζει για τα πάντα; Δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε το πόσο δουλευταράς είναι! Μπορεί να δείχνει βαρύς και μονοκόμματος, αλλά σίγουρα έχει απίστευτη αντοχή. Όταν απειληθούν τα κεκτημένα του μπορεί να γίνει βίαιος, ωμός , αλλά αν αγαπήσει θα μείνει απολύτως πιστός. Στις θετικές όψεις με το Δία δίνει απαράμιλλο θάρρος, ανδρεία και εξαιρετικά οικονομικά.

Το ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ στον Ταύρο δίνει επαγγελματική σταθερότητα, απόκτηση χρημάτων και επαγγέλματα που αφορούν στα οικονομικά και στη γη. Real Estate, οικονομολόγοι, χρηματιστές, αγρότες, γαιοκτήμονες. Ιδιαιτέρως όταν το Μεσουράνημα δέχεται θετικές όψεις από Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, τότε ο άνθρωπος μπορεί να μεγαλουργήσει επαγγελματικά. Ο Ταύρος στέκεται ακίνητος με το κεφάλι ελαφρώς σκυμμένο και κοιτά το κόκκινο πανί που του κουνά ο Ταυρομάχος ακριβώς απέναντι του. Τα ρουθούνια του διεσταλμένα βγάζουν ζεστό καπνό και το μπροστινό του πόδι σκάβει με δύναμη την άμμο.

Η κεράτινη οπλή του έχει ανοίξει μια ρηχή γούβα καθώς αναμετρά με το βλέμμα τον εχθρό του. Τον εχθρό που παριστάνει τον ατρόμητο, τον εχθρό που είναι οπλισμένος μέχρι τα δόντια για να αντιμετωπίσει τον άοπλο Ταύρο. Αυτός ο Ταύρος όμως είναι σοφός και δεν θα μπει στη μάχη όσο και να τον προκαλεί το άλικο πανί που του κουνά προκλητικά ο Ταυρομάχος… Αυτός ο Ταύρος μπορεί να μυρίζει το φόβο του εχθρού του και να τον περιφρονεί… Αυτός ο Ταύρος είναι η ίδια η ζωή που πρέπει να αντέξει σε κάθε πρόκληση ... Ταύροι μου, χρόνια σας πολλά! Ας είναι ο μήνας των γενεθλίων σας ένας δημιουργικός, πολύχρωμος, ευτυχισμένος μήνας. Όποιος έχει Ταύρους αγαπημένους στη ζωή του έχει τη δύναμη και την πίστη με το μέρος του.

Έχει πλάτες, ταυρίσιες δυνατές να στηριχθεί και δεν αισθάνεται ποτέ απροστάτευτος. Αν σε αγαπήσει Ταύρος είσαι οικογένεια του και θα σε προστατέψει με όποιον τρόπο μπορεί. Ταύροι μου, χρόνια σας πολλά! Να είναι οι χαρές σας ατελείωτες, οι λύπες σας απελευθερωτικές και οι επιτυχίες σας σαρωτικές!

Δείτε επίσης