People & Style

Τζέιμς Μποντ: Ντάνιελ Κρεγκ, ο καλύτερος μέχρι τον επόμενο

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει στο vradini.gr για τον επόμενο θρυλικό μυστικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ που όλοι μας περιμένουμε να μάθουμε με μεγάλη αγωνία και αναλύει τους διεκδικητές του σπουδαίου αυτού ρόλου…

κρεγκ

Ο Τζέιμς Μποντ ο θρυλικός πράκτορας της Μ Ι6 που πάντα είναι στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας της Αγγλίας το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψει. Είναι μια υπόσχεση που δίνει πάντα κατά τη διάρκεια της κάθε του ταινίας στο τέλος της. Έτσι λοιπόν ο 007, (που όλοι μας αποχαιρετήσαμε με συγκίνηση στην 5η και τελευταία ταινία του με τον Ντάνιελ Κρεγκ) στο No Time to Die, δίχως καμία άλλη σκέψη, θα γυρίσει κοντά μας.

Με το κύκνειο άσμα του Ντάνιελ Κρεγκ και το εντυπωσιακό του κλείσιμο, τίποτε δεν τελειώνει. Απλά θα γίνει μία νέα αρχή και ο σημαντικότερος μυστικός πράκτορας όλων των εποχών, τουλάχιστον όσοι έχουμε παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του από εκείνη του Σον Κόνερι με το Δόκτωρα Νο έως τώρα, είμαστε βέβαιοι ότι ο… Τζέιμς θα επιστρέψει.

Ως εκ τούτου, το ερώτημα δεν τίθεται τώρα, αν ο Μποντ θα επιστρέψει, αλλά ποιος θα πρέπει να φορέσει το σμόκιν του στη συνέχεια…

Οι υποψήφιοι αρκετοί. Ας τους γνωρίσουμε έναν προς έναν:

ΧΕΝΡΙ ΚΑΒΙΛ

Ξεκινάμε με έναν ηθοποιό που έχει ήδη εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να αναλάβει τον ρόλο του 007. Μάλιστα τόνισε πρόσφατα ο Καβίλ «Αν η Μπάρμπαρα και ο Μάικλ (G. Ο Γουίλσον ] ενδιαφέρονται για μένα, ώστε να είμαι μέρος των ταινιών τους, τότε θα ήθελα με χαρά αυτή τη συζήτηση μαζί τους, και αυτό θα ήταν κάτι που θα ήθελα πολύ να εξερευνήσω περαιτέρω ». Και με μια ματιά, υπάρχει μεγάλη έκκληση για τον ηθοποιό του Superman. Διαθέτει εντυπωσιακή σωματική διάπλαση ενώ ήδη έχει παίξει σε ρόλο μυστικού πράκτορα ενσαρκώνοντας τον « The Man from U.N.C.L.E» το 2015, που ήταν αντιγραφή της τηλεοπτικής σειράς που είχε ως πρωταγωνιστή τον Αμερικανό, Ρόμπερτ Βον. Επιπλέον, έπαιξε σε μία άλλη δύσκολη αποστολή στο Mission Impossible , οπότε γιατί να μην πάει τώρα και για ταινία κατασκοπίας ;

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για τον Καβίλ . Και όμως, δεν μπορούμε να κλονίσουμε την υποψία ότι η Eon Productions δεν θα ήθελε έναν ηθοποιό ήδη διάσημο για να υποδυθεί έναν χαρακτήρα τόσο εμβληματικό όσο ο «Ανδρας από ατσάλι». Το πιο σημαντικό όμως, και παρά το ονειρικό πρόσωπο του Καβίλ , ο ηθοποιός μερικές φορές δυσκολεύεται να απεικονίσει ένα πληρέστερο φάσμα συναισθηματικού βάθους. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει , στο ρόλο του Μπόντ ειδικά μετά τον πολυδιάστατο Ντάνιελ Κρέγκ ως 007.

ΜΑΙΚΛ ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ

Σε μια άλλη ζωή, ο Μάικλ Φασμπέντερ θα ήταν ο τέλειος Τζέιμς Μποντ. Δεν μας πιστεύετε; Δείτε τα πρώτα 20 λεπτά του X-Men: First Class του Μάθιοιυ Βον (2011). Ο όγκος και το χάρισμα που φέρνει στην οθόνη είναι μαγνητικός . Τόσο πολύ που ο Βον ντύνει ακόμη και τον Φασμπίντερ με το διάσημο γκρι κοστούμι του Σον Κόνερι από την ταινία «Χρυσοδάκτυλος» (1964). Και εκείνη η ακολουθία όπου αντιμετωπίζει ναζί στην Αργεντινή;

Αυτή η ταινία ήταν επίσης πριν από 10 χρόνια, και ο Φασμπίντερ δεν έχει γίνει νεότερος. Στην τρέχουσα ηλικία των 44 ετών, είναι ακόμα έτοιμος να παίξει το 007 για λίγες ταινίες , αλλά η εταιρεία παραγωγής Eon άρχισε να αποσύρει ήσυχα τους ηθοποιούς της στην ηλικία των 50 ετών, με τον Πίρς Μπρόσναν να είναι 49 στην τελευταία του έξοδο για Μπόντ και τον Κρέγκ να πραγματοποιεί το τελευταίο μέρος στην ηλικία των 51 ετών. Πιθανότατα, ο Eon θα θέλει και πάλι να δώσει μια πιο νεανική παρουσία που μπορεί να παίξει τον ρόλο για τουλάχιστον 10 ή 15 χρόνια, κάτι που σίγουρα θα δημιουργούσε κάποιο θέμα στον Φασμπίντερ.

ΙΝΤΡΙΣ ΕΛΜΠΑ

Όπως ο Μάικλ Φασμπίντερ, έτσι και ο Ίντρις Έλμπα είναι το τέλειο casting, όχι όμως για την ηλικία. Ο ηθοποιός του Λούθερ και Beasts of No Nation είναι αδύνατο να σου πάρει τα μάτια. Κάθε φορά που βρίσκεται στην οθόνη, απαιτεί πλήρη προσοχή, εναλλάσσοντας επιβλητικό και εμπνευσμένο. Επίσης, σε αντίθεση με τον Κρέγκ στους ρόλους του πριν το «Μαχαίρια» (Knives Out) , η προσωπικότητα του Έλμπα στην οθόνη μπορεί συχνά να έχει μια πιο ελαφριά πινελιά και αίσθηση του χιούμορ για τα πράγματα.

Αλλά ο ηθοποιός κλείνει επίσης τα 50 χρόνια, το οποίο είναι ακριβώς στο σημείο όπου ο Eon αρχίζει να τρώει μια νεότερη σειρά ηθοποιών. Ο Έλμπα φαίνεται νεανικός για την ηλικία του, αλλά η ιδέα να σπρώξει τα 60 μέχρι να έρθει η τρίτη του εκδήλωση για να πάρει τον ρόλο του Μπόντ, τον καθιστά ασταμάτητο, ειδικά καθώς το κατώτερο εισιτήριο για το No Time to Die υποδηλώνει ότι ο Eon πρέπει να ψάχνει ένα πρόσωπο που το νεότερο κοινό δεν θα δει τους μπαμπάδες του.


Δείτε επίσης