People & Style

Netflix: Ποδαρικό με πέντε ταινίες που αξίζει να δείτε

f1e356d72235ba8adae860462cb90c23

Η νέα χρονιά έφτασε και μαζί της ακολουθεί η τεράστια διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία δεν μας επιτρέπει να βγούμε για τις βόλτες που είχαμε ονειρευτεί.

Αφού οι μέρες που διανύουμε θα μας βρουν στο σπίτι, καιρός είναι να αράξουμε στον καναπέ και να δούμε Netflix. Παρακάτω θα βρεις τις 5 ταινίες που αξίζει να δεις, για κάθε γούστο, για να τις προσθέσεις στη λίστα σου.

Η Ασυγχώρητη

Η Σάντρα Μπούλοκ πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, η οποία βρίσκεται και στην κορυφή της πλατφόρμας από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της. ΗΡουθ Σλέιτερ (Bullock) αποφυλακίζεται ύστερα από τη δολοφονία δύο αστυνομικών μετά από 15 χρόνια και επανέρχεται σε μια κοινωνία που αρνείται να συγχωρέσει το παρελθόν της. Αντιμέτωπη με τη σκληρή κριτική εκείνων που κάποτε αποκαλούσε οικογένεια, η μόνη της ελπίδα για δικαίωση είναι η επανασύνδεσή της με τη μικρότερη αδελφή της, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν από καιρό.


https://youtu.be/JNUjx7LZoiU

Μην κοιτάτε πάνω

Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο ντόρο για μία ταινία και αυτό από μόνο του μας έχει εξάψει την περιέργεια. Το «Μην κοιτάτε πάνω» συζητήθηκε όσο λίγες ταινίες στα social media, με ανάμεικτα συναισθήματα να μην υπάρχουν. Είτε τη λατρεύεις, είτε τη μισείς. Ένας καθηγητής αστρονομίας και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια ανακαλύπτουν έναν τεράστιο κομήτη, ο οποίος θα συγκρουστεί με τη Γη σε έξι μήνες, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή. Προσπαθώντας να προειδοποιήσουν τον κόσμο, ξεκινούν από τον Λευκό Οίκο.


https://youtu.be/RbIxYm3mKzI

Harriet

H ταινία θα αγγίξει την ψυχή σου και θα σε κάνει σε πολλά σημεία να συγκινηθείς, να κλάψεις, να προβληματιστείς και να χαμογελάσεις. Πρόκειται για τη βιογραφία της Χάριετ Tάμπμαν – της γυναίκας που γεννήθηκε στη σκλαβιά, δραπέτευσε, και επέστρεψε στο Νότο με 13 διαφορετικές αποστολές για να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορούσε να το σκάσει προς την ελευθερία. Η Τάμπαν πέρασε όλη την υπόλοιπη ζωής της να μάχεται κατά της δουλείας ως πολιτική ακτιβίστρια και σύμβολο ελευθερίας και ισότητας.


https://youtu.be/GqoEs4cG6Uw

Ο Ένοχος

Αν αγαπάς τα αγχωτικά θρίλερ δράσης, έχεις βρει το λιμάνι σου σε μία ταινία που διαδραματίζεται μόλις σε 60 τετραγωνικά, με ένα σχεδόν ίδιο πλάνο και χωρίς εξωτερικά γυρίσματα. Η ιστορία ενός αστυνομικού, ο οποίος θέλοντας να βοηθήσει το θύμα που τον καλεί από την άλλη άκρη της γραμμής, βάζει στη μέση προσωπικά βιώματα και χάνει την ουσία. Τελικά χάνει και την υπόθεση;


https://youtu.be/7w9tumq4_34

Passing

Δύο μιγάδες παιδικές φίλες, συναντιούνται ξανά, μετά από χρόνια, ενήλικες πλέον, και ανακαλύπτουν ότι ζουν στις αντίθετες πλευρές των φυλετικών διακρίσεων, με την Clare να «περνιέται για λευκή». Καθώς οι ζωές τους διαπλέκονται, οι εύθραυστες ισορροπίες της πραγματικότητας, που η κάθε μια είχε προσεκτικά κατασκευάσει, απειλούνται.

Δείτε επίσης