People & Style

Ο Γ. Πηλίδης καλείται να δώσει εξηγήσεις στην ΕΛΟΠ μετά τις δηλώσεις για στημένους αγώνες

pilidis

Η δήλωση που προκάλεσε αναστάτωση

Ντόρο έχει προκαλέσει στον αθλητικό χώρο η αποκάλυψη του Γιώργου Πηλίδη στο Survivor, αναφορικά με την πρόταση που είχε δεχτεί κατά το παρελθόν να στήσει κάποιον αγώνα σε τελικό ευρωπαϊκού.

Με αφορμή το συμβάν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Γιάννης Αρζουμανίδης μίλησε στην εκπομπή Happy Day επί του θέματος και τόνισε πως ο Γιώργος Πηλίδης οφείλει να κάνει διευκρινίσεις.

Για την ακρίβεια, είπε: «Νομίζω ότι είναι ένα σχόλιο ειλικρίνειας από τον Γιώργο αυτό. Ο κάθε αθλητής δε θα μπορούσε να ξεπεράσει την ηθική του και να προδώσει τα πιστεύω του. Είναι κάτι που καλώς ή κακώς γίνεται στο παρασκήνιο και με μεγάλα συμφέροντα. Υπάρχουν χώρες που έχουν συμφέροντα για να διακρίνουν αθλητές και πολλές φορές πλησιάζουν κόσμο και προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις. Καλά κάνει η Ομοσπονδία και ζητάει διευκρινίσεις για να διαλευκανθεί σε βάθος η υπόθεση.

Θέλουμε έναν καθαρό αθλητισμό και στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Εγώ μιλάω σαν αθλητή που ξέρει τον Γιώργο πολύ καλά και παρόλο που είμαι μέλος του Δ.Σ., έχει συμβεί και στα δικά μου χρόνια. Μπορεί να τον προσέγγισε ο οποιοσδήποτε. Ενδεχομένως, αν γίνει κάτι τέτοιο να είσαι υποχρεωμένος να το δηλώσεις στην Ομοσπονδία, αλλά σκεφτείτε σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται ένας αθλητής 18-20 χρονών. Ούτε στον προπονητή σου δε μπορείς να πεις κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια, στην εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στέργιος Λεωνάκης. «Από την στιγμή που εμπλέκεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατ’ επέκταση και η παγκόσμια Ομοσπονδία -που σίγουρα θα ζητήσει εξηγήσεις- είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε τον Γιώργο να μας εξηγήσει πότε και που συνέβη αυτό και να μας πει τι ακριβώς έγινε, όταν επιστρέψει βέβαια. Είναι ένας αθλητής διαμάντι που τον καμαρώνει το Πανελλήνιο, όχι μόνο εμείς. Μάθαμε εκ των υστέρων για τη συμμετοχή του στο Survivor, αλλά δεν είχε και καμία υποχρέωση να μας ζητήσει την άδεια για να πάει, αφού δεν είναι αγώνες πάλης», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης προέβη σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πηλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό. Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πηλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.

Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές – τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».

Δείτε επίσης