People & Style

Αργύρης Αγγέλου: Η πρώτη οντισιόν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Είπα στη μάνα μου ότι πάω αγγλικά και βρέθηκα σε οντισιόν της Αλίκης»

Αργύρης Αγγέλου: Η πρώτη οντισιόν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Με χιούμορ αλλά και συγκίνηση, ο Αργύρης Αγγέλου μίλησε σήμερα για τις σημαντικές στιγμές της ζωής του.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της «Κυψέλης» και μίλησε και για την πρώτη επαφή του με τον κόσμο του θεάτρου όταν ήταν ακόμα μαθητής λυκείου.

«Ο πατέρας μου έφερνε κάθε μέρα στο σπίτι δύο εφημερίδες. Εκεί, δίπλα στη στήλη με τα καλλιτεχνικά δημοσιεύονταν οι αγγελίες των διαφόρων θιάσων για οντισιόν. Από εκεί βρήκα και τις πρώτες μου δουλειές όταν ήμουν ακόμα φοιτητής στη δραματική.

Είδα λοιπόν μια αγγελία που ζητούσε ηθοποιούς για τη «Μελωδία της ευτυχίας» που ανέβαζε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εγώ την είχα δει τη «Μελωδία της ευτυχίας» την προηγούμενη χρονιά. Είχαμε έρθει σκαστοί με έναν φίλο μου με λεωφορείο στην Αθήνα, λέγοντας ότι είχαμε αγγλικά.

Η αγγελία ήταν για επαγγελματίες ηθοποιούς, η οντισιόν για τα παιδιά είχαν περάσει. Όμως εγώ ήρθα. Ήθελα να μυρίσω τι είναι αυτό το πράγμα.

Περίμενε πολύς κόσμος. Μου ζήτησαν βιογραφικό -δεν ήξερα καν τι είναι- και φωτογραφία. Τους έδωσα τη φωτογραφία από το δελτίο για τους πολύτεκνους. Κάποια στιγμή βγήκε ο Δημήτρης Παπάζογλου και είπε επειδή ξέρουμε τι θέλουμε και για να μην χάνετε τον χρόνο σας, θα μείνετε εσύ κι εσύ κι εσύ. 5-6 άτομα, ανάμεσά τους κι εγώ.

Μπήκα, είπα κι ένα τραγούδια στο πιάνο από τον δίσκο της παράστασης που τον είχα, ήρθε η Βουγιουκλάκη και μου λέει η οντισιόν για τα παιδιά έχει περάσει. Της λέω το ξέρω αλλά θέλω να δώσω στη δραματική και ήθελα να δω πως είναι. Εντάξει μου λέει. Ανέβηκα και στη σκηνή. Και στο τέλος ήρθε και μου είπε. Είσαι μικρός για τον ρόλο αλλά όταν μπεις στη δραματική θα τα ξαναπούμε».

Δείτε επίσης