People & Style

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: «Ριάλιτι» για δύο

Η δικαστική τους διαμάχη σε σειρά… επεισοδίων – Ο παθιασμένος έρωτας, οι καταγγελίες και η σεξουαλική κακοποίηση

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: «Ριάλιτι» για δύο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ήταν το 2009, όταν ο Τζόνι Ντεπ και η Άμπερ Χερντ συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας «The Rum Diary». Εκεί, στο πλατό, γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας που οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησιάς, αρχικά, και στη συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Επίσημα, άρχισαν να βγαίνουν το 2012 και δύο χρόνια μετά, η Άμπερ Χερντ και ο Τζόνι Ντεπ αρραβωνιάζονται. Το 2015 ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης σε μια κλειστή τελετή στο Λος Άντζελες.

Γάμος 15 μηνών

Δεκαπέντε μήνες μετά κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σύννεφα και η Άμπερ Χερντ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Μάλιστα η ηθοποιός εμφανίζεται στις 23 Μαΐου 2016 με μελανιασμένο πρόσωπο και κατηγορεί τον Ντεπ ότι την τραυμάτισε ρίχνοντας ένα iPhone επάνω της. Στην συνέχεια, ακολουθούν κι άλλες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας με την ίδια να υποστηρίζει ότι την χτυπά ενώ βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Ο δικαστής τότε, θέτει περιοριστικά μέτρα στον ηθοποιό. Ο ίδιος, ο Τζόνι Ντεπ αρνείται τις κατηγορίες.

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ σε ευτυχισμένες στιγμές

Το διαζύγιο και η φιλανθρωπία

Τον Αύγουστο του 2016, επιτυγχάνεται μεταξύ τους εξωδικαστικός διακανονισμός ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της Χερντ και εκδίδεται το διαζύγιο τους.

Η Χερντ τότε αποφασίζει να δωρίσει τα χρήματα που έλαβε σε φιλανθρωπίες, ενώ παράλληλα δίνεται στην δημοσιότητα μια κοινή δήλωση των δυο ηθοποιών. «Η σχέση μας ήταν έντονα παθιασμένη και μερικές φορές ασταθής, αλλά πάντα δεμένη από την αγάπη. Κανένα από τα δύο μέρη δεν έχει προβεί σε ψευδείς κατηγορίες για οικονομικό όφελος. Δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόθεση σωματικής ή συναισθηματικής βλάβης» έγραφε η ανακοίνωση.

Ναι μεν αλλά…

Αν και σε αυτό το σημείο θα νόμιζε κανείς πως μπήκε τελεία στην διένεξη μεταξύ τους, ένα άρθρο της Άμπερ Χερντ το οποίο δημοσιεύεται στην Washington Post το 2018 και αναφέρεται στην κακομεταχείριση των γυναικών και στην ενδοοικογενειακή βία εξαγριώνει τον Ντεπ. Μπορεί η Χερντ μέσα στο κείμενο της, να μην κατονόμασε τον Ντεπ, ωστόσο εκείνος την μήνυσε για δυσφήμηση, ζητώντας μάλιστα 50 εκατομμύρια.

Στις 12 Απριλίου 2022 αρχίζει το δικαστικό… σίριαλ

Κι από εκεί που ο Ντεπ ζητούσε από τη Χερντ 50 εκατομμύρια, εκείνη απάντησε με αγωγή και ζητά 100 εκατομμύρια. Έτσι, στις 12 Απριλίου 2022 άρχισε η δίκη για την υπόθεση δυσφήμησης του Ντεπ εναντίον της Χερντ, στην Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η δικαστική διαμάχη και οι καταθέσεις

Από την πρώτη κιόλας μέρα της δίκης, σκοτεινά κομμάτια του έγγαμου βίου του ζευγαριού με φωτογραφίες και βίντεο, είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ οι δικηγόροι τους διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε μια διαμάχη που δεν φαίνεται να λήγει σύντομα.

Τζόνι Ντεπ, Άμπερ Χερντ

Ο Τζόνι Ντεπ στην μαρτυρία του, ισχυρίστηκε ότι ξεκίνησε ένας τεράστιος καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι τον Μάρτιο του 2015, ενώ βρίσκονταν στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, η Άμπερ Χερντ τον άκουσε να μιλά με τους δικηγόρους του «για την πρόθεσή του να ζητήσει προγαμιαίο συμβόλαιο». Εκείνος υποστήριξε, πως η πρώην σύζυγός του πέταξε ένα μπουκάλι επάνω του αλλά ευτυχώς αστόχησε. Στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τον ηθοποιό, η Χερντ πήρε ένα άλλο μπουκάλι και το πέταξε πάνω του, κόβοντας το δάχτυλό του ενώ έσβησε ένα τσιγάρο επάνω στο μάγουλο του.

Η άποψη της Χερντ

Η Χερντ από την άλλη έχει την δική της εκδοχή για εκείνον τον καυγά. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι: «Την είχε κολλήσει επάνω στο μπαρ. Της πετούσε μπουκάλια. Την έσυρε στο πάτωμα επάνω στα σπασμένα μπουκάλια. Την γρονθοκόπησε. Της είπε πως θα την σκοτώσει και πως τη μισεί. Και μετά, την κακοποίησε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι ποτού».

Η κατάθεση της βοηθού της Χερντ που ανατρέπει τα δεδομένα

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρισμοί μίας πρώην βοηθού της Χερντ έσκασαν σαν κεραυνός εν αιθρία στην αίθουσα, όπου και κλήθηκε να δώσει τη δική της κατάθεση. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό της ηθοποιού, ενέτεινε το κλίμα στην αίθουσα του δικαστηρίου της Βιρτζίνια, αφού δήλωσε ότι η ίδια ποτέ δεν έχει γίνει ποτέ μάρτυρας σε περιστατικό κακοποίησής της από τον πρώην σύζυγό της.

«Είμαι εδώ για τους δικούς μου λόγους… Είμαι θύμα σεξουαλικής βίας και αυτό είναι πολύ, πολύ σοβαρό να κρατάς αυτή τη στάση, αν δεν είσαι εσύ και είμαι εγώ. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ, γιατί προσβάλλομαι» ανέφερε η βοηθός.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού τότε τη ρώτησε: «Μπορείς να εξηγήσεις γιατί αίρεις τους ισχυρισμούς της κυρίας Χερντ εναντίον του Ντεπ;» και απάντησε: «Επειδή η κυρία Χερντ αναφέρθηκε σε μια συζήτηση που είχαμε για τον βιασμό μου στη Βραζιλία και το χρησιμοποίησε ως δική της ιστορία. Αναφέρθηκε ευθέως σε έναν βιασμό που μου συνέβη πριν από 26 χρόνια και τον διέστρεψε στη δική της ιστορία και τον χρησιμοποίησε για δική της χρήση».

Άμπερ Χερντ

Ο μάρτυρας που... καίει τον Ντεπ

Από την άλλη όμως, η κατάθεση ενός φίλου και γείτονα του Ντεπ, του Isaac Baruch, στην οποία αποκάλυψε πως είχε λάβει μηνύματα από τον ηθοποιό που ευχόταν η σύζυγός του, να ήταν νεκρή, φαίνεται να ανατρέπει τα δεδομένα αφού παράλληλα η Χερντ παρουσιάζει βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα στο δικαστήριο.

Σε ένα βίντεο εμφανίζεται ο Ντεπ να σπάει τα ντουλάπια της κουζίνας, ενώ σε ένα άλλο ηχητικό ακούγεται ο ηθοποιός, να ζητάει από την Χερντ να τον κόψει με ένα μαχαίρι. Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας, είδαν φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται πως ο διάσημος αστέρας έκανε χρήση ναρκωτικών ενώ ταυτόχρονα έπινε αλκοόλ, αλλά και βίντεο με την Χερντ να ερωτοτροπεί με τον Έλον Μασκ μέσα στο ασανσέρ του ρετιρέ, του Ντεπ.

Παραλίγο σύγκρουση - Ο βιασμός με μπουκάλι

Παραλίγο να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο πριν λίγες ημέρες η Άμπερ Χερντ και ο Τζόνι Ντεπ όταν, μετά από μία ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά κατάθεση της 36χρονης, το δικαστήριο έκανε διάλειμμα και οι δυο τους κόντεψαν να «πέσουν» ο ένας πάνω στον άλλον.

Την ημέρα που η Χερντ ανέβηκε στο εδώλιο, μοιράστηκε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη σεξουαλική βία που ισχυρίζεται ότι υπέστη στα χέρια του Τζόνι Ντεπ. Αφού περιέγραψε στο δικαστήριο, τρέμοντας και κλαίγοντας με λυγμούς, πώς ο 58χρονος «τη χτύπησε, την απείλησε και τη βίασε με ένα μπουκάλι», η δικαστής της πολύκροτης υπόθεσης έδωσε εντολή για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Λιπόθυμος ο Τζόνι Ντεπ μετά από υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών

Την ώρα που είχε κατέβει η 36χρονη από το εδώλιο, ο Ντεπ, που είναι σχεδόν τυφλός από το αριστερό μάτι και έχει περιορισμένη όραση από το δεξί, άρχισε να κινείται προς τη μεριά της. Η Χερντ, με μια φοβισμένη έκφραση στο πρόσωπό της, έκανε ένα βήμα πίσω από τον πρώην της, προτού ένας υπάλληλος του δικαστηρίου βάλει το χέρι του μπροστά από το στήθος του Ντεπ για να τον κατευθύνει προς την άλλη πλευρά. Ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» ανασήκωσε τους ώμους του αδιάφορα και γύρισε την πλάτη του στην Χερντ, καθώς μια άλλη υπάλληλος τη συνόδευε στη θέση της.

Στην τελευταία της κατάθεση η 36χρονη περιέγραψε έναν έντονο καυγά που είχε το ζευγάρι τον Μάρτιο του 2015, την περίοδο που διέμεναν στην Αυστραλία και ο Ντεπ γύριζε την πέμπτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής». Στη δραματική αφήγησή της, η Χερντ υποστήριξε ότι αφού τσακώθηκαν με τον Ντεπ, εκείνος κράτησε ένα σπασμένο μπουκάλι κοντά στο πρόσωπό της και απείλησε να την κόψει. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι της έσκισε τα ρούχα και τη βίασε με ένα μπουκάλι, ενώ απειλούσε να τη σκοτώσει.

Δίκη διαρκείας

Η δικαστική διαμάχη προβλέπεται πως θα διαρκέσει πάνω από δύο μήνες ενώ ως μάρτυρες που αναμένεται να κληθούν είναι περισσότερα από 120 άτομα.

Δείτε επίσης