People & Style

Άννα Φόνσου: «Φίλος μου ο Λιγνάδης, εύχομαι να είναι αθώος»

«Δεν ήξερα τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή» τόνισε η Άννα Φόνσου

Άννα Φόνσου: «Φίλος μου ο Λιγνάδης, εύχομαι να είναι αθώος»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Άννα Φόνσου, η οποία μίλησε για όλους και για όλα.

Αναφερόμενη στο θέμα που προέκυψε με την εκταφή του Στάθη Ψάλτη η ηθοποιός είπε στο «Πρωινό» πως: «Πριν ένα μήνα η Μαρία η Μπάρκουλη μου είχε πει ότι τους είπε να τα αφήσουν λίγο ακόμα, επειδή η Άννα με τον Νικήτα τον Κακλαμάνη έχουμε κάνει ένα μαυσωλείο πάρα πολύ ωραίο στο α' νεκροταφείο και εκεί είναι όλοι φίλοι του, για να κάνουμε αυτές τις ενέργειες. Με πήρε χθες και μου είπε ότι χωρίς να πουν τίποτα πουθενά τα βγάλανε τα οστά και τρελάθηκα. Η κόρη του το έμαθε από τη Μαρία. Δεν το ήξερε κανένας. Ειδοποιούσαμε και δεν τους βρίσκαμε είπαν. Μπορούσαν να πάρουν τον Μπιμπίλα ή εμένα. Ένας καλλιτέχνης που δεν έχει οικογένεια, ανήκει σε εμάς, στη δική μας οικογένεια. Ελπίζω να τα βρούμε και να μας δώσει τα οστά ο δήμαρχος να τα πάμε στο α' νεκροταφείο» και συμπλήρωσε: «Θα είναι ωραία να πάμε εκεί, να το φτιάξουμε, να του βάλουμε και λουλούδια. Θα του κάνουμε έτσι μια τιμή».

«Δεν ξέρω αν είναι ευθύνη του δήμου. Αλλά έπρεπε ο δήμαρχος να ενημερώσει» κατέληξε.

Για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Μάνο Χατζηδάκι τόνισε: «Όταν μιλάμε για τον Μάνο Χατζηδάκι πρέπει να έχουμε αυτόν τον σεβασμό που πρέπει. Ήταν φίλος μου. Τον αγαπούσε πάρα πολύ. Τον έβλεπα χαριτωμένο, πολιτικοποιημένο. Όλα τα προσόντα τα είχε ο άνθρωπος αυτός. Κι ο γιος του νομίζω έχει σεβαστεί τη μνήμη του. Πράγματι όταν βγαίναμε έξω ερχόντουσαν για αυτόγραφα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Μάνος τους έβλεπε σεξουαλικά. Θα ήθελα να τον σεβαστούν τον Μάνο γιατί μας έχει δοξάσει. Πρέπει και η πολιτεία να κάνει κάτι για τον Μάνο Χατζηδάκι. Είναι πιο αδικημένος από τον Μίκη Θεοδωράκη, ίσως γιατί ο Μίκης πήγε πιο πολύ στο εξωτερικό και κάθισε. Ο Μάνος ήταν φανατικός Έλληνας και φανατικός της Αθήνας. Ήθελε να είναι με τη μητέρα του και με εμάς» και εξιστόρησε στη συνέχεια το παρασκήνιο της γνωριμίας τους.

Μιλώντας για το #ΜeToo η Άννα Φόνσου είπε: «Υπάρχει και η άλλη πλευρά των ηθοποιών που ασχολούνται πολύ με την τέχνη τους. Δεν είναι όλοι οι ηθοποιοί έτσι για να λέμε ποιος βίασε ποιον. Αυτές οι κοπέλες που το είχαν 10-15 χρόνια μέσα τους και το έβγαλαν, φαίνεται θα υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρω κιόλας, γιατί εκείνη την εποχή που βγήκαμε, νόστιμες ήμασταν κι εμείς, αλλά οι άντρες είχαν ένα σεβασμό σε εμάς. Εμένα προσωπικά κανένας δεν με βίασε και κανένας δεν με φλέρταρε [...] Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν φίλος μου και δεν πάει να πει ότι του έκανα ένα Χ. Δεν ήξερα τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή και δεν με ενδιέφερε κανένας τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή. Μου άρεσε που ήταν θεατράνθρωπος, μου άρεσε πως έμπαινε στους ρόλους βαθιά, μου άρεσε η συνέπειά του στο επάγγελμα, η συνέπειά του όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής. Τώρα από εκεί και πέρα τι έκανε όταν ήταν μόνος του, αυτό που λένε...».

«Εύχομαι να είναι αθώος και να δικαιωθεί” συμπλήρωσε και συνέχισε για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν τον ήξερα. Δεν είχα δουλέψει ποτέ μαζί του. Μου άρεσε πολύ σαν ηθοποιός, αλλά δεν τον ήξερα. Δεν είχα δουλέψει, αλλά ήθελα κάποτε να δουλέψουμε μαζί».

Για το εάν υπάρχει περίπτωση όλες αυτές οι καταγγελίες να είναι από εκδίκηση τόνισε: «Αν είναι αλήθεια και δεν έχουν συμμετοχή κι εκείνες πρέπει η δικαιοσύνη να είναι αμείλικτη. Κι εμείς που έχουμε τις αμφιβολίες μας, θα πρέπει να το πιστέψουμε [...] Αν δεις 2-3 που έχω δει, το πως μιλάνε για τον βιασμό βλέπεις τι καημό έχουν μέσα τους».

Δείτε επίσης