People & Style

Γιάννης Κότσιρας: «Δεν μπορώ να κάνω αυτό που κάνει ο Αργυρός. Ούτε ο Αργυρός μπορεί να κάνει αυτό που κάνω εγώ»

Ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις και αναφέρθηκε σε όλα

Γιάννης Κότσιρας: «Δεν μπορώ να κάνω αυτό που κάνει ο Αργυρός. Ούτε ο Αργυρός μπορεί να κάνει αυτό που κάνω εγώ»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Στο "Πρωινό” παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης το πρωί της Τρίτης ο Γιάννης Κότσιρας. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις και αναφέρθηκε σε όλα.

Για τον διαχωρισμό "ποιοτικών” και "εμπορικών” τραγουδιστών σημείωσε: "Δεν τα πιστεύω. Ποτέ μου δεν τα πίστευα. Στο μαγαζί των 'ποιοτικών' τραγουδήσαμε με τον Δημήτρη Μητροπάνο και μετά ήρθαν άλλοι 'μη ποιοτικοί'. Δεν τα μπορώ αυτά. Μου αρέσει να τραγουδάω. Όταν περνάω καλά δεν με νοιάζει που θα είμαι. Δεν με ενδιαφέρει ο χώρος. Τα τούβλα είναι τούβλα. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι” και πρόσθεσε: "Φυσικά κι έχω τραγουδήσει στα μπουζούκια. Τον Κωνσταντίνο Αργυρό δεν τον ήξερα. Τον γνώρισα σε μια τηλεδιάσκεψη που κάναμε κάποια στιγμή οι τραγουδιστές λόγω covid. Είδα ότι είναι ένα τρομερό πλάσμα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ένα συμπαθέστατο παλικάρι με πολύ ωραία φωνή αλλά...”.

Θα συνεργαζόταν μαζί του; "Δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω αυτό που κάνει ο Αργυρός. Ούτε ο Αργυρός μπορεί να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Με αυτή την έννοια” υπογράμμισε ο Γιάννης Κότσιρας και συμπλήρωσε: "Δεν με ενοχλούν τα γαρίφαλα. Τα έχω φάει στο κεφάλι. Στα ρεμπετάδικα έτσι δουλεύαμε. Είναι άλλου τύπου διασκέδαση. Αλλού στοχεύει ο ένας, αλλού ο άλλος. Εγώ δεν στοχεύω στο σώμα. Περισσότερο με ενδιαφέρει να ασχολούμαι με την ψυχή”.

"Το πιο εμπορικό τραγούδι είναι το ποιοτικό τραγούδι στην Ελλάδα. Ο πιο εμπορικός τραγουδιστής όλων των εποχών στην Ελλάδα είναι ο Νταλάρας, είναι η Πρωτοψάλτη, είναι η Αλεξίου. Αυτοί είναι. Μη μπερδευόμαστε” τόνισε ο Γιάννης Κότσιρας.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Γιώργου Λιάγκα για τα εκατομμύρια views που κερδίζει πια η trap μουσική σημείωσε: "Συγκρίνεις πράγματα ανόμοια. Είναι ένα είδος μουσικής που η βάση του δεν είναι τραγουδιστική. Είναι ένα είδος μουσικής που απευθύνεται σε 12χρονα τα οποία κάνουν και τα μεγάλα κλικ. Επίσης προσμετράς την επιτυχία με κάτι το οποίο είναι διαβλητό. Τα views αγοράζονται. Δεν ξέρω για τα δικά τους views, αλλά ξέρω ότι είναι διαβλητό. Δεν κατηγορώ αυτή τη στιγμή κανέναν αλλά ξέρω ότι μπορείς να αγοράσεις views. Επειδή τα τραγούδια αυτά απευθύνονται σε 12χρονα νομίζω ότι οι στίχοι είναι επικίνδυνοι. Το να εξοικειώνεις μικρά παιδιά με τα ναρκωτικά, με τα όπλα με τον σεξισμό, με την κακοποίηση είναι είδος προς νομική διερεύνηση”.

"Είναι τέχνη δηλαδή; Αν εγώ βγω αύριο και παρακινήσω τον κόσμο να μη κάνει εμβόλια δεν θα με συλλάβουν; Δεν θα με κατηγορήσουν; Αν παρακινώ κόσμο σε βία δεν είναι παράνομο σε μια ευνομούμενη κοινωνία; Το να παρακινείς παιδιά να παίρνουν ναρκωτικά δεν είναι;” αναρωτήθηκε ο Γιάννης Κότσιρας μιλώντας στο "Πρωινό”.

Δείτε επίσης