People & Style

Δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει – Εν αναμονή της ετυμηγορίας

Από σήμερα και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση Τζόνι Ντεπ εναντίον Άμπερ Χερντ και τούμπαλιν.

Δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει – Εν αναμονή της ετυμηγορίας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ύστερα από ενάμιση μήνα ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο της Βιρτζίνια καλείται να αποφασίσει για το ποιος από τους δύο σταρ έχει δίκιο και ποιος προσπάθησε να παραπλανήσει τη δικαιοσύνη και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η κατάληξη της δίκης αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, αν όχι με αγωνία, μολονότι εκφράζονται φόβοι ότι η κρίση των δικαστών έχει ήδη διαμορφωθεί υπέρ του Τζόνι Ντεπ. Κι αυτό διότι η συμπάθεια προς τη δική του πλευρά είναι συντριπτικά υπέρτερη, γεγονός που αποτυπώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο TikTok το #JusticeForJohnnyDepp βρίσκεται στην περιοχή των 15 δισ. θεάσεων, ενώ το #IStandWithAmberHeard μόλις στα 8 εκατ. Ταυτόχρονα, μετά από εκατοντάδες μαρτυρίες και αποκαλύψεις κάθε είδους για την ιδιωτική ζωή του τέως ζεύγους Ντεπ-Χέρντ, τα ΜΜΕ εστιάζουν στα κυριότερα σημεία της δίκης. Και ένα από αυτά, αναμφίβολα, είναι το μίσος του Τζόνι Ντεπ για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Έλον Μασκ, ο οποίος παρενεβλήθη σε ρόλο «τρίτου προσώπου» στην ήδη θυελλώδη σχέση του ηθοποιού με τη σύζυγο και νυν αντίδικό του.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ανάγνωσης ενώπιον του δικαστηρίου της αλληλογραφίας ανάμεσα στον Ντεπ και τον μάνατζέρ του, κατέστη δημοσίως γνωστή η δεδηλωμένη πρόθεση του σταρ να ευνουχίσει τον Έλον Μασκ. «Ας έρθει να με κοιτάξει στα μάτια. Θα του δείξω πράγματα που δεν έχει ξαναδεί. Όπως πχ την άλλη πλευρά του πέους του, γιατί θα του το κόψω από τη ρίζα» έγραφε o Ντεπ σε μήνυμά του προς τον μάνατζερ και φίλο του, Κρίστιαν Καρίνο.

Ο Τζόνι Ντεπ φέρεται να είχε πάθει εμμονή με τον Μασκ, ο οποίος είχε έναν περιστασιακό δεσμό με την Άμπερ Χερντ, κατά διαστήματα ενώ εκείνη υποτίθεται προσπαθούσε να συμφιλιωθεί με τον Ντεπ.

Τυπικά, πάντως και πέρα από τις, ιδιαίτερα πρόσφορες ομολογουμένως λεπτομέρειες για το διεθνές κουτσομπολιό, το δικαστήριο στη Βιρτζίνια θα πρέπει να εκδώσει ετυμηγορία από σήμερα, Τρίτη, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Παρόλο ότι δεν υπάρχει δεσμευτική προθεσμία και με δεδομένο ότι ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσιάστηκαν από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές ήταν τεράστιος, το συμβούλιο των δικαστών δεν θα αργήσει να καταλήξει στην ετυμηγορία.

Βάσει αυτής θα κριθεί εάν ο Τζόνι Ντεπ δικαίως κατηγόρησε την Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου απαιτώντας αποζημίωση για την ηθική και επαγγελματική ζημία που υπέστη εξαιτίας της ύψους 50 εκατ. δολ. Ή, αντιθέτως, εάν η Χερντ δικαίως κατηγόρησε δημοσίως τον Ντεπ για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και επίμονης προσπάθειας να καταστρέψει την καριέρα της ως ηθοποιού. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Τζόνι Ντεπ θα κληθεί να αποζημιώσει την πρώην σύζυγό του με 100 εκατ. δολ., όσα απαίτησαν οι συνήγοροί της όταν υπέβαλαν μήνυση εις βάρος του ηθοποιού, εν είδει απάντησης στη δική του αρχική μήνυση.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό μετετράπη σε παγκόσμιο θέαμα και δικαστικό σίριαλ, κυριάρχησε η εντύπωση ότι η Χερντ υποδυόταν το ρόλο του θύματος και εξεβίαζε τη συμπόνια των δικαστών με συναισθηματικές εξάρσεις, ενώ ο Ντεπ παρέμενε ψύχραιμος και ατάραχος, προτιμώντας να αφήνει τους συνηγόρους του να μιλούν αντ' αυτού.

Στην τελική αγόρευσή του, ο Τζόνι Ντεπ παρακάλεσε το δικαστήριο να «του δώσει πίσω τη ζωή του», ενώ η Άμπερ Χερντ υποστήριξε ότι έχει υποστεί κάθε είδους βάναυση κακοποίηση, τόσο από τον Ντεπ όσο και από την εικόνα που καλλιεργήθηκε εναντίον της λόγω της υπερπροβολής της οποίας έτυχε η δίκη. Η Χερντ, μάλιστα, είπε στους δικαστές ότι έχει «ταπεινωθεί παγκοσμίως» και ότι στην διαμόρφωση της τελικής κρίσης τους θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην γίνουν «συνεργοί στα αδικήματα που διέπραξε ο Τζόνι Ντεπ».

Δείτε επίσης