People & Style

Marilyn Monroe: Σαν σήμερα γεννιέται το απόλυτο σύμβολο του σεξ – 5 facts για την ζωή της

Σαν σήμερα 1η Ιουνίου το 1926 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια γεννιέται η Marilyn Monroe

Marilyn Monroe: Σαν σήμερα γεννιέται το απόλυτο σύμβολο του σεξ – 5 facts για την ζωή της
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η Marilyn Monroe εξακολουθεί να αποτελεί μια γυναίκα – θρύλο. Με την λευκή της επιδερμίδα, το πλατινέ μαλλί, το μυθικό πλισέ φόρεμα και τη γοητευτική φιγούρα της χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Αυτά είναι 5 facts για την ζωή της.

- Γεννήθηκε ως Νόρμα Τζιν Μόρτενσον την 1η Ιουνίου στο Λος Άντζελες. Ο πατέρας της την εγκατέλειψε μετά τη γέννησή της και η μητέρα της, Γκλάντις, άλλαζε συνεχώς ερωτικούς συντρόφους, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να εισέλθει σε ψυχιατρική κλινική, αφήνοντας μόνη της κόρη της. Η Νόρμα Τζιν μπήκε σε ορφανοτροφείο όταν ήταν 9 χρονών και δύο χρόνια αργότερα δόθηκε για υιοθεσία. Άλλαξε 11 διαφορετικούς θετούς γονείς.
- Παντρεύτηκε πρώτη φορά, το 1942, όταν ήταν 16 ετών, έναν 21χρονο τεχνίτη αεροσκαφών, τον James Doherty. Χώρισαν πέντε χρόνια αργότερα, το 1946. Παράλληλα, δούλευε ως μοντέλο
- Το 1955 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία «Επτά χρόνια φαγούρα», που άφησε ιστορία στον κινηματογράφο, με την σκηνή όπου η Μέριλιν στέκεται πάνω από μία σχάρα, με τον αέρα να ανασηκώνει το λευκό φόρεμά της. Το 2011, το άσπρο φόρεμα πουλήθηκε σε δημοπρασία, για 2,8 εκατομμύρια λίρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Hernews.gr

Δείτε επίσης