People & Style

Έρνι Σέιβερς: Πέθανε ο σπουδαίος πυγμάχος που παραλίγο να σκοτώσει τον Σταλόνε σε οντισιόν!

Αντιμετώπισε δύο φορές τον Μοχάμεντ Άλι αλλά έχασε και τις δύο τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή βαρέων βαρών

Έρνι Σέιβερς: Πέθανε ο σπουδαίος πυγμάχος που παραλίγο να σκοτώσει τον Σταλόνε σε οντισιόν!
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος πυγμάχος Έρνι Σέιβερς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του διακρίθηκε για την σκληράδα του.

Ο Σέιβερς αγωνίστηκε σε 89 αγώνες, πετυχαίνοντας 74 νίκες, εκ των οποίων οι 68 ήταν με νοκ άουτ, είχε 14 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Αγωνίστηκε δύο φορές με τον θρύλο του μποξ, Μοχάμεντ Άλι, για τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Μάλιστα, ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στο Madison Square Garden, το 1977, έμεινε στην ιστορία για τη σκληρότητά του.

«Ο Έρνι με χτύπησε τόσο δυνατά, που τρόμαξε τους συγγενείς μου πίσω στην Αφρική», ομολόγησε αμέσως μετά τον αγώνα ο Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος κέρδισε με ομόφωνη απόφαση των κριτών, ενώ στην αυτοβιογραφία του είχε γράψει ότι όταν δέχθηκε τα χτυπήματα του Σέιβερς άκουσε «κουδούνια και σφυρίχτρες».

Το 1982 και ενώ η καριέρα του βρισκόταν σε παρακμή, δέχθηκε να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του αντιπάλου του Σιλβέστερ Σταλόνε στην ταινία «Rocky III» και κατά τη διάρκεια του γυρίσματος ο «Sly» ζήτησε από τον Σέιβερς να τον χτυπήσει με όλη του τη δύναμη. Τότε ο Σέιβερς άρχισε να τον χτυπάει με το αριστερό χέρι που δεν ήταν το δυνατό του σημείο αλλά τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατά που ο Σταλόνε πήγε στην τουαλέτα και έκανε εμετό. Τελικά, δεν πήρε ο ίδιος αλλά ο «Mr T» το ρόλο του πυγμάχου «Clubber Lang» που ήταν ο αντίπαλος του Ρόκι…

Δείτε επίσης