People & Style

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Ψιψίνα, γιατί να πεθάνω;» - Η εξομολόγηση της Αλίκης στη φίλη της λίγο πριν «φύγει» για πάντα

«Ήμουν μέχρι την τελευταία στιγμή με την Αλίκη» είπε στην κάμερα η αγαπημένη «υπηρέτρια» του ελληνικού κινηματογράφου

- Η εξομολόγηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη φίλη της Δέσποινα Στυλιανοπούλου λίγο πριν «φύγει» για πάντα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η ηθοποιός, που έχει διανύσει μια μακρά πορεία στον ελληνικό κινηματογράφο, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την ζωή της και αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Πολλά χρόνια στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο, ήταν φίλη με την «εθνική σταρ» και η γνωριμία τους έγινε σε μια ιδιαίτερη στιγμή αλλά κράτησε μέχρι τέλους…

«Έβαφα μωβ το χολ, πένθιμο, όταν έχασα την μητέρα μου. Με πήραν να δουλέψω στο ‘Ρεξ’ κι εκεί γνώρισα την Αλίκη. Ήμουν μέχρι την τελευταία στιγμή με την Αλίκη. Μου έσφιξε το χέρι και μου είπε ‘ψιψίνα, γιατί να πεθάνω;’».

Ένας από τους χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε σε πολλές ταινίες, ήταν αυτός της υπηρέτριας:

«Το 1968 ήταν έτος ‘Στυλιανοπούλου’, έπαιξα 80 ταινίες. Δεν ζήλεψα κάποιον ρόλο. Όταν έβλεπα στο σενάριο ότι θα κάνω την υπηρέτρια πήδαγα από την χαρά μου», είπε, ενώ διηγήθηκε κι ένα απρόοπτο περιστατικό από ένα γύρισμα:

«Κάναμε ένα γύρισμα στην ταινία ‘Ταξιτζού’ και μας έφυγε το αυτοκίνητο και έπεσε στη θάλασσα. Με έπιασαν οι βατραχάνθρωποι, αλλά έσπασα το πόδι μου», ανέφερε.

«Μου έδιναν να κάνω ρόλους σεξουαλικούς και τους έλεγα, ‘ο πατέρας μου με προόριζε για δικηγόρο’. Δεν έβγαλα χρήματα. Όταν βγήκαν τα κασέ δεν ήμουν πρωταγωνίστρια. Την εποχή που μεσουρανούσαμε δεν είχα ούτε φορέματα», αποκάλυψε. Όσο για την προσωπική της ζωή «δεν είχα μυαλό, οι επιλογές μου δεν ήταν καλές. Ο γάμος μου διήρκησε μια ημέρα. Νομίζω δεν τον έχω ξεπεράσει», συμπλήρωσε με ειλικρίνεια.

Δείτε επίσης