People & Style

Νικολάι και Φέλιξ: Οι πρίγκιπες που έγιναν μοντέλα – Από το παλάτι στη στρατιωτική σχολή και στις πασαρέλες

Η γιαγιά τους, βασίλισσα της Δανίας, αφαίρεσε τους βασιλικούς τίτλους από τα τέσσερα εγγόνια της προκειμένου – όπως υποστήριξε - να ζήσουν πιο φυσιολογική ζωή

Νικολάι και Φέλιξ: Οι πρίγκιπες που έγιναν μοντέλα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία εγγόνια της βασίλισσας Μαργκρέτε της Δανίας, ο 23χρονος πρίγκιπας Νικολάι και ο 20χρονος πρίγκιπας Φέλιξ, απολάμβαναν όλα τα προνόμια που απέρρεαν από τη θέση τους, ωστόσο, η γιαγιά τους, αιφνιδίασε προχθές, αφαιρώντας από τους ίδιους και από τα δύο ακόμα αδέρφια τους, τούς βασιλικούς τους τίτλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, ο Νικολάι, ο Φέλιξ, ο Χένρικ και η Αθηνά θα είναι γνωστοί πλέον είτε ως «η Αυτού Εξοχότητα κόμης του Μονπεζάτ» είτε ως «η Αυτής Εξοχότητα κόμισσα του Μονπεζάτ, μια απόφαση που συνηθίζεται πλέον στους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, καθώς επικρατεί ένα κλίμα «σμίκρυνσης» της μοναρχίας

Παιδιά του πρίγκιπα Γιόακιμ και της κόμισσας Αλεξάνδρας, ο Νικολάι γεννήθηκε το 1999 και ο Φέλιξ το 2002. Μεγάλωσαν μεταξύ της Κοπεγχάγης και των κατοικιών των γονιών τους στην Ευρώπη, ιδίως του Chateau de Cayx, κοντά στην Τουλούζη της Γαλλίας, όπου η οικογένεια περνά τις καλοκαιρινές διακοπές και επίσης, έζησαν σε πολλά από τα μεγάλα παλάτια της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, συμπεριλαμβανομένου του κάστρου Schackenborg, όπου ο Γιόακιμ έμενε από το 1993 έως το 2014. Το ζευγάρι χώρισε τελικά το 2005, στο πρώτο διαζύγιο της δανικής βασιλικής οικογένειας από το 1846 και τότε, ο πρωθυπουργός της Δανίας εξέφρασε σε δήλωσή του τη «μεγάλη λύπη» της κυβέρνησής του για την είδηση. «Είναι μια δύσκολη και βαθιά προσωπική απόφαση, που ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα έπρεπε να πάρουν από κοινού», είπε. «Είναι μια μεγάλη απόφαση που πρέπει όλοι να σεβαστούμε και να κατανοήσουμε».

Ο Νικολάι φοίτησε στο σχολείο Krebs, όπως και ο πατέρας του, πριν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο Herlufsholm School στο Næstved, ενώ ο αδελφός του, Φέλιξ, φοίτησε στο Krebs, πριν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Gammel Hellerup Gymnasium, και ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας που φοίτησε σε δημόσιο σχολείο ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, ο Νικολάι ξεκίνησε ένα διετές στρατιωτικό πρόγραμμα σε Σχολή του βασιλικού στρατού της Δανίας, αλλά εγκατέλειψε το πρόγραμμα μετά από δύο μήνες, καθώς ένιωσε ότι μια καριέρα στο στρατό δεν θα του ταίριαζε, και αντί γι’ αυτό επέλεξε το μόντελινγκ!

Ο ίδιος έγινε γνωστός το 2018, όταν περπάτησε στην επίδειξη μόδας του οίκου Burberry στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, παρουσία της Ναόμι Κάμπελ, της Κέιτ Μος, της Ναόμι Γουότς και του Ίντρις Έλμπα. Τα τελευταία χρόνια έχει συμβόλαιο με το πρακτορείο Scoop Models στη Δανία και από τότε έχει πάρει μέρος σε επιδείξεις γνωστών οίκων μόδας, ενώ τον Φεβρουάριο προκάλεσε φρενίτιδα στους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue Scandinavia, ενώ, παράλληλα, σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διαχείριση Υπηρεσιών.

Παράλληλη πορεία φαίνεται πως ακολουθεί και ο Φέλιξ, ο μικρότερος αδελφός: Στα τέλη του περασμένου έτους ξεκίνησε κι αυτός εκπαίδευση στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία της Δανίας για να γίνει υπολοχαγός του Στρατού, αλλά τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε πως εγκατέλειψε μετά από μόλις δύο μήνες, επειδή «δεν ήταν γι’ αυτόν», και επέλεξε να κάνει το ντεμπούτο του ως μοντέλο για την εταιρεία κοσμημάτων Georg Jensen!

Πάντως, με δεδομένο ότι ο πρίγκιπας υπολείπεται αρκετά στη σειρά διαδοχής, το να ακολουθήσει τη δική του επαγγελματική πορεία ήταν αναμενόμενη επιλογή ακόμη και πριν από την ανακοίνωση της γιαγιάς του, καθώς το μόντελινγκ είναι μια συνήθης επιλογή για τους ανήλικους γαλαζοαίματους σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, παρόλο που ακολουθούν ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή τους, τόσο ο πρίγκιπας Νικολάι όσο και ο πρίγκιπας Φέλιξ - προς το παρόν αποκαλούνται ακόμα πρίγκιπες - παρευρίσκονται σε βασιλικές εκδηλώσεις κατά καιρούς, στις αρχές Σεπτεμβρίου, μάλιστα, συμμετείχαν στους εορτασμούς για το Χρυσό Ιωβηλαίο της βασίλισσας Μαργκρέτε.

Δείτε επίσης