People & Style

Σταύρος Ξαρχάκος: Σε καταφύγιο ζώων τα σκυλιά του - Αντιδράσεις στα social media - Τι απαντά η σύζυγός του

Σε καταφύγιο ζώων του δήμου Αθηναίων μεταφέρθηκαν τα τρία λυκόσκυλα του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου

Σταύρος Ξαρχάκος: Σε καταφύγιο ζώων τα σκυλιά του - Αντιδράσεις στα social media - Τι απαντά η σύζυγός του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε καταφύγιο ζώων του δήμου Αθηναίων αποφάσισαν να μεταφέρουν τα τρία τους σκυλιά ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος με τη σύζυγό του Ηρώ Σαϊα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με αναρτήσεις και φωτογραφίες στο Facebook, τρία λυκόσκυλα μεγάλης ηλικίας, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό, παραδόθηκαν στον δήμο Αθηναίων και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του Δήμου στον Ελαιώνα.

Σε ανάρτησή της χρήστης του Facebook, αναφέρει: «Η απογοήτευση μου οφείλεται στο ότι τα υπέροχα γεροντάκια ανήκουν στον γνωστό και μεγάλο συνθέτη κ. Σταύρο Ξαρχάκο όπως πληροφορήθηκα από τους αρμόδιους. Όποιος και να είναι ο λόγος παράδοσης τους, είναι πολύ λυπηρό που ένας μεγάλος άνθρωπος της τέχνης και το οικογενειακό του περιβάλλον θεώρησαν ως πιο κατάλληλη την λύση να μπουν σε ένα κλουβί καταφύγιου. Τα ζώα δεν έχουν τσιπ, έχουν βιβλιάρια υγείας και όπως βλέπετε σε βίντεο και φωτογραφίες είναι σε μέτρια θρεπτική κατάσταση. Ο Run είναι 18 ετών και ο μπαμπάς, η Νιτσα και ο Λουκάς περίπου 13 ετών και αδέλφια».

Τι απαντά η σύζυγος του Σταύρου Ξαρχάκου

Η απάντηση ήρθε από την σύζυγο του Σταύρου Ξαρχάκου, επιβεβαιώνοντας πως τα τρία ζώα βρίσκονται πλέον σε καταφύγιο.

Η Ηρώ Σαΐα, ωστόσο δίνει τη δική της εξήγηση για την εξέλιξη αυτή, περιγράφοντας την προσπάθεια που έκανε προκειμένου τα σκυλιά να μην μείνουν μόνα τους.

«Τα 3 αυτά σκυλιά τα είχαμε εδω και 11 χρονια το ενα, 9 χρονια τα άλλα δύο και πληρώναμε ζευγάρι το οποίο διέμενε στην κατοικία της Αίγινας για τη φροντίδα των σκυλιών. Το ζευγάρι αυτά αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την περασμένη Κυριακή οι άνθρωποι έφυγαν. Εγω έμεινα προσπαθωντας μέχρι και την Πεμπτη που γύρισα στην Αθήνα, να βρεθεί μια λύση για τα σκυλιά. Αναζητήσαμε ανθρώπους για να υιοθετήσουν τα σκυλιά όμως κανένας δε θέλησε, και κανένας δεν ήθελε να αναλάβει έστω και επί πληρωμή τη φροντίδα τους. Ψάχναμε 3 μήνες -ξέροντας πως οι άνθρωποι θα έφευγαν – μήπως και κάποιος ήθελε κάποιο από τα σκυλιά ή και όλα, όμως κανείς δε βρέθηκε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ανάρτησή της:

Δείτε επίσης