People & Style

Ο μπάτλερ του παλατιού λύνει τη σιωπή του: Πως φέρεται η Κέιτ Μίντλετον στο προσωπικό

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού

Ο μπάτλερ του παλατιού λύνει τη σιωπή του: Πως φέρεται η Κέιτ Μίντλετον στο προσωπικό

Το παλάτι έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη τον τελευταίο καιρό. Ειδικά, τώρα με την διαδοχή της βασίλισσας Ελισάβετ από τον Κάρολο, τα ρεπορτάζ φουντώνουν και πάλι.

Ο μπάτλερ Γκραντ Χάρολντ, ο οποίος έμεινε στο πλευρό του νυν βασιλιά Κάρολου για επτά συναπτά έτη έχει ήδη γνωστοποιήσει τις αυξημένες απαιτήσεις του βασιλιά από τους υπαλλήλους του. Μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια μάλιστα, είναι ότι έδινε τόσο ακριβείς οδηγίες στο προσωπικό του, όπως το να σιδερώνουν τα κορδόνια από τα παπούτσια του.

Δεν είναι όμως όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας τόσο απαιτητικά. Σύμφωνα με τον μπάτλερ, η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Κέιτ Μίντλετον είχε λεπτεπίλεπτους τρόπους και ήταν ευγενική απέναντι σε όλους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Mirror: «Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι η Κέιτ, όταν ακόμα ήταν σύντροφος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και όχι μέλος της βασιλικής οικογένειας, ήταν μαζί με μένα και το υπόλοιπο προσωπικό και ήταν τόσο ευγενική, φιλική και διασκεδαστική και έκανε αστεία».

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο μήνα, ο πρώην μπάτλερ μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή στην Αυστραλία και είπε ότι ήταν «σοκαρισμένος» ενώ αναφέρθηκε στην «άλλη πλευρά» της βασίλισσας, την οποία αποκάλεσε χαϊδευτικά «κυρία Γουίνδσορ».

Ο χορός του μπάτλερ με την Βασίλισσα

Εξήγησε ότι όταν ήταν μικρός ρώτησε τον πατέρα του τι πρέπει να κάνει για να χορέψει με τη βασίλισσα, έχοντας μόλις παρακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη βασιλική οικογένεια. Είπε: "είτε παντρεύεσαι κάποιον από την οικογένεια είτε δουλεύεις γι’ αυτήν’. Και σκέφτηκα πολύ σοβαρά "ποιον θα μπορούσα να παντρευτώ;". Και συνειδητοποίησα πως αυτό προφανώς δεν ήταν και τόσο έξυπνη κίνηση. Αλλά μετά έγραψα στη βασίλισσα, της έστειλα δύο επιστολές. Έστειλα ακόμη και μια φωτογραφία για να ξέρει πώς είμαι και βασικά της είπα ότι μια μέρα θα έρθω να δουλέψω για εσάς. Και προφανώς δεν συνέβη έτσι ακριβώς, επειδή τελικά έγινα μπάτλερ για τον γιο της».

Έντεκα χρόνια μετά, ο Χάρολντ βρέθηκε στην αίθουσα χορού του Μπαλμόραλ με την τότε δούκισσα της Κορνουάλης. «Χορεύαμε και η δούκισσα είπε: "Ώ Γκραντ, φαίνεσαι αρκετά αγχωμένος". Δείχνεις αρκετά φοβισμένος’. Και της είπα ότι αυτό οφείλεται σε ένα όνειρο που είδα όταν ήμουν νέος.

Είπα: "Νομίζω ότι θα χορέψω με τη βασίλισσα απόψε" και μου απάντησε: ‘Υπάρχουν 150 άτομα σε αυτό το δωμάτιο. Είναι εξαιρετικά απίθανο η βασίλισσα να χορέψει μαζί σου’. Τότε κοίταξα κάτω και μετά γύρισα και είδα τη βασίλισσα. «Σήκωσε τα χέρια ψηλά για να χορέψουμε». «Ήταν μια καταπληκτική» εμπειρία συμπλήρωσε ο μπάτλερ.

Δείτε επίσης