People & Style

Κάνιε Γουεστ: Του «γυρίζει την πλάτη» και η Adidas

Αφορμή στάθηκε σειρά αντισημητικών δηλώσεων του

Κάνιε Γουεστ: «Γυρνάει την πλάτη» και η Adidas
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τον χορό των αποχωρήσεων που άνοιξαν η GAP και ο οίκος μόδας Balenciaga φαίνεται πως ακολουθεί και ο γερμανικός κολοσσός Adidas.

Οι κορυφαίες εταιρείες άρουν την εμπιστοσύνη τους στον αμφιλεγόμενο μουσικό παραγωγό, ράπερ, σχεδιαστή μόδας, δισεκατομμυριούχο και εν διάστασει σύζυγο της Κιμ Καρντάσιαν, Κάνιε Γουεστ (Kanye West).

Αφορμή στάθηκε σειρά αντισημητικών δηλώσεων του, τόσο σε Tweets, όσο και σε συνεντεύξεις (ορισμένων εκ των οποίων κατέβηκαν από το Youtube).

Νωρίτερα σήμερα το Κεντρικό Εβραϊκό Εποπτικό Συμβούλιο της Γερμανίας απαίτησε από τη γερμανική εταιρεία ένδυσης και αξεσουάρ, Adidas, να κόψει κάθε δεσμό με τον Αμερικανό ράπερ. Ο πρόεδρος δε του γερμανικού Κεντρικό Εβραϊκό Εποπτικό Συμβούλιο, Γιόσεφ Σούστερ δήλωσε πως «οι καθημερινές νέες αντισημιτικές δηλώσεις του ράπερ δεν μπορούν πλέον να γίνουν ανεκτές από τους Εβραίους και Εβραίες της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου».

Απαίτησε δε από την Adidas «ως γερμανική εταιρεία» μία «ξεκάθαρη στάση, όταν πρόκειται για αντισημιτισμό» και πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρείας δεν πρέπει να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η «σιδηρά κυρία» της μόδας, η Άννα Γούιντουρ της Vogue Αμερικής, έκανε χθες αργά γνωστό μέσω του κύκλου της πως δεν θέλει να έχει σχέση πλέον με τον ράπερ. Σημειώνεται πως η Γουιντουρ έχει στηρίξει τα σχεδιαστικά εγχειρήματα του Γουέστ, ενώ ήταν και αυτή που εμπνεύστηκε το όνομα της κόρης του, North West.

Δείτε επίσης