People & Style

Jennifer Garner: Πως η φάρμα των παιδικών της χρόνων θα «μεγαλώσει» 1 εκατομμύριο φτωχές οικογένειες

Η αγαπημένη ηθοποιός αγόρασε τη φάρμα όπου μεγάλωσε η μητέρα της, ξεκινώντας ένα νέο project για το μέλλον παιδιών ευάλωτων οικογενειών

Jennifer Garner: Πως η φάρμα των παιδικών της χρόνων θα «μεγαλώσει» 1 εκατομμύριο φτωχές οικογένειες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους όχι μόνο στις ταινίες αλλά και στις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι λανσάρουν δικές τους σειρές καλλυντικών ή εσωρούχων. Η Jennifer Garner δεν αποτελεί εξαίρεση εδώ. Αλλά επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο και αγόρασε τη φάρμα, όπου μεγάλωσε η μητέρα της.

Η ηθοποιός γεννήθηκε σε μια συντηρητική οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν χημικός μηχανικός και η μητέρα της ασχολείτο με τα οικιακά. Μεγάλωσαν τις 3 κόρες τους με αυστηρότητα - ως έφηβες, τα κορίτσια δεν επιτρεπόταν να φορούν μακιγιάζ, να βάφουν τα νύχια τους ή να τρυπούν τα αυτιά τους.

Ωστόσο, η Τζένιφερ μιλάει με θερμά λόγια για τα παιδικά της χρόνια. Γελάει για το πώς έμοιαζαν εκείνη και οι αδερφές της εκείνη την εποχή — όλες είχαν παρόμοια κουρέματα και πεταχτά αυτιά.

 Η Jennifer Garner αγόρασε το αγρόκτημα όπου μεγάλωσε η μητέρα της

Το 1990, η Τζένιφερ Γκάρνερ μπήκε στο πανεπιστήμιο να σπουδάσει χημικός, αλλά σύντομα κατάλαβε πως αυτό που αγαπά είναι το θέατρο. Μετά την αποφοίτησή της, άρχισε να παίζει σε ταινίες. Ο ρόλος που την έκανε γνωστή ήταν ο Sydney Bristow στη σειρά Alias. Για την ερμηνεία της, η ηθοποιός κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας — Δραματικής Τηλεοπτικής Σειράς και ήταν υποψήφια για το Primetime Emmy Award 4 φορές.

Επίσης, πολλοί από εμάς θυμόμαστε τον ρόλο της Dr. Eve Saks στο δράμα Dallas Buyers Club, όπου η ηθοποιός πρωταγωνίστησε μαζί με τον Matthew McConaughey. Αυτός ο ρόλος κέρδισε την Τζένιφερ μια υποψηφιότητα για το Screen Actors Guild Award.

Ο πρώτος σύζυγος της Jennifer ήταν ο ηθοποιός Scott Foley τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα της Felicity το 1998. Ωστόσο, το ζευγάρι χώρισε 5 χρόνια αργότερα. Και από το 2005 έως το 2018, η ηθοποιός ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Ben Affleck. Έχουν μαζί 2 κόρες και έναν γιο.

Η μητρότητα έκανε την Jennifer Garner να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζεις για την σωστή ανατροφή των παιδιών. Και είχε αρκετή διάθεση και ενέργεια να προσφέρει τόσο στη δική της οικογένεια όσο και σε άλλα παιδιά. Η ηθοποιός έγινε πρεσβευτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Save the Children USA που εργάζεται για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Από το 2014, η Jennifer υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού και προώθησε τις προσπάθειες εθνικής παιδείας και πρώιμης εκπαίδευσης. Επισκέπτεται συχνά οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Early Steps to School Success.

Η Jennifer Garner αγόρασε το αγρόκτημα

Κάτι άλλο που προωθεί η ηθοποιός είναι η σωστή διατροφή των παιδιών. Το προσέγγισε αυτό με όλο το σθένος και αποφάσισε να παράγει μόνη της υγιεινή τροφή. Η Jennifer Garner είναι επί του παρόντος συνιδρυτής και επικεφαλής brand manager της εταιρείας βιολογικών, φρέσκων παιδικών τροφών Once Upon a Farm.

Αυτά τα τρόφιμα παράγονται στη φάρμα που αγόρασε η Jennifer. Το συγκεκριμένο μέρος δεν είναι ένα συνηθισμένο αγρόκτημα, είναι ένα μέρος με ιστορία. Αυτή είναι η φάρμα όπου μεγάλωσε η μητέρα της και η Τζένιφερ το επισκεπτόταν ως παιδί και ψάρευε συχνά στην μικρή λίμνη με τον θείο της.

Οι παππούδες της Τζένιφερ αγόρασαν αυτή την έκταση στην Οκλαχόμα, το 1936. Σύντομα το ζευγάρι έγινε ιδιοκτήτης 20 στρεμμάτων γης και ενός μικρού σπιτιού με 2 δωμάτια.

Εκείνα τα χρόνια, καλλιεργούσαν πεκάν, μαρούλια, ραπανάκια και πατάτες στο αγρόκτημα. Αλλά με τα χρόνια, η γη έπεσε σε αχρηστία: συνέχιζε να αλλάζει ιδιοκτησία από το ένα μέλος της οικογένειας στο άλλο. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 2017 όταν αγοράστηκε από την Jennifer Garner.

Η Jennifer Garner αγόρασε το αγρόκτημα

Η Τζένιφερ αποφάσισε ότι θα επαναφέρει τη φάρμα στη ζωή. Το 2018, ίδρυσε την εταιρεία Once Upon a Farm και άρχισε να καλλιεργεί υγιεινά βιολογικά φρούτα και λαχανικά για παιδικές τροφές.

Η ηθοποιός προσέλαβε τον θείο της Ρόμπερτ και τη θεία της Τζάνετ για να τη βοηθήσουν στη φάρμα. Κάποτε ήταν ιδιοκτήτες, αλλά τώρα αποφάσισαν να στηρίξουν την ανιψιά τους στις προσπάθειές της.

Σύντομα η φάρμα έγινε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Σε μια από τις αναρτήσεις της στο Instagram, η ηθοποιός έγραψε: «Κοίτα μαμά, η φάρμα σου ήρθε στη ζωή! 700 θάμνοι με βατόμουρα, 50 λωτούς φουγιού, 3 αγελάδες (ως κατοικίδια), 2 αγρότες (θείος Ρόμπερτ και θεία Τζάνετ) και άλλος ένας μαθητευόμενος αγρότης(εγώ) πραγματικά δικοί σου».


Η φάρμα σύντομα απέκτησε ένα σωρό νέους κατοίκους - κότες, κοτόπουλα, κατσικάκια που η ηθοποιός και οι βοηθοί της φροντίζουν μαζί.

Η ηθοποιός διαφημίζει ακούραστα την επιχείρησή της με φρούτα και λαχανικά και αναρτά τακτικά συνταγές για υγιεινά πιάτα από φυσικά τρόφιμα στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, αντί για τα συνηθισμένα πατατάκια, προσφέρεται να περιποιηθεί τα μέλη της οικογένειας με τσιπς από λάχανο.

Η Jennifer Garner αγόρασε το αγρόκτημα

Οι ιδρυτές της εταιρείας ασχολούνται με τη φιλανθρωπία. Για παράδειγμα, ένα μέρος των εσόδων από το μείγμα Cookie της Farmer Jen's Pumpkin Oatmeal δωρήθηκε στο Save the Children USA που αναφέρθηκε παραπάνω.

Στο blog της, η ηθοποιός έγραψε ότι το Once Upon a Farm βοηθά στη συγκέντρωση κεφαλαίων για όσους έχουν ανάγκη και δεσμεύεται να σερβίρει ένα εκατομμύριο γεύματα σε παιδιά από φτωχές οικογένειες.

Η Jennifer Garner πιστεύει ότι τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν να τρώνε υγιεινά από μικρή ηλικία και μοιράζεται συμβουλές για την προετοιμασία υγιεινών παιδικών σνακ.

Η Jennifer Garner αγόρασε το αγρόκτημα

Αν κρίνουμε από τις πολλές φωτογραφίες και βίντεο στο blog της Jennifer Garner, η φάρμα που έφερε ξανά στη ζωή γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Και η διασημότητα, που εργάζεται εκεί ακούραστα, επαναλαμβάνει: «Σε ευχαριστώ, Γη. Ευχαριστώ τον παππού και τη γιαγιά μου, τον Χάρβεϊ και τη Βάιολετ για αυτή τη γη».

Δείτε επίσης