People & Style

Μάικλ Τζ. Φοξ: Τιμήθηκε με το ανθρωπιστικό βραβείο Jean Hersholt

Ο ηθοποιός, ο οποίος πάσχει από Πάρκινσον από το 1991, τιμήθηκε με βραβείο για το έργο του ιδρύματός του, ενάντια στη νόσο

Μάικλ Τζ. Φοξ: Τιμήθηκε με το ανθρωπιστικό βραβείο Jean Hersholt
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με το ανθρωπιστικό βραβείο Jean Hersholt, που αναγνωρίζει τις εξαιρετικές φιλανθρωπικές προσπάθειες, τιμήθηκε ο γνωστός ηθοποιός στη 13η απονομή των Βραβείων Governors στο Λος Άντζελες.

Ο Φοξ, οποίος παρέλαβε το αγαλματίδιο από τον συνάδελφο του, Γούντι Χάρελσον σε μια συγκινητική στιγμή, έλαβε το ανθρωπιστικό βραβείο, για το έργο του ιδρύματός του, ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον, μια ασθένεια από την οποία πάσχει από το 1991.
Ο ίδιος είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του, ότι η ασθένειά του ήταν «ένα δώρο»: «Ήταν ένα δώρο, όπως είπε και ο φίλος μου Τζορτζ Στεφανόπουλος σε μία ταινία. Αναφέρομαι στη νόσο Πάρκινσον ως το δώρο που συνεχίζει να παίρνει. Αλλά ήταν πραγματικά ένα δώρο».

Και συνέχισε: «Μόλις άρχισα να μαθαίνω για την ασθένεια, κάθε αλληλεπίδραση, κάθε νέα πληροφορία που συνέλεξα, κάθε ερευνητής ή αξιωματούχος του NIH με τον οποίο μίλησα, όλα επιβεβαιώθηκαν, η επιστήμη προηγούνταν των χρημάτων. Οι απαντήσεις μπορούσαν να ξεκλειδωθούν με τις σωστές επενδύσεις»

Ο πρωταγωνιστής του «Back to the Future» διαγνώστηκε με Πάρκινσον σε ηλικία 29 ετών, όταν η επαγγελματική του καριέρα βρισκόταν στο απόγειό της και οι γιατροί του είπαν ότι θα ήταν τυχερός αν μπορούσε να παίξει για άλλα 10 χρόνια, αλλά μόλις το 2020 ανακοίνωσε την απόσυρσή του.

Σε άλλη συνέντευξή του, είχε μιλήσει για την άνιση και σκληρή μάχη που δίνει εδώ και 30 χρόνια με τη νόσο του Πάρκινσον και μιλώντας τότε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, περιέγραψε ένα δυσάρεστο περιστατικό που του συνέβη στην κουζίνα του διαμερίσματός του στη Νέα Υόρκη όταν έπεσε και έσπασε το χέρι του. «Αυτή ήταν σίγουρα μία από τις πιο δύσκολες στιγμές» θυμάται. «Απλά έσπασε. Στηριζόμουν στον τοίχο της κουζίνας περιμένοντας να έρθει το ασθενοφόρο».

Στο πλευρό του, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Τρέισι Πόλαν. «Είναι απίθανη η υποστήριξη που μου δίνει» εξήγησε. «Νιώθω σύζυγος, πατέρας και φίλος πρώτα, και μετά σαν κάποιος που έχει Πάρκινσον» ανέφερε, καθώς μαζί έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. «Τα παιδιά μου είναι πλέον ενήλικες», εξήγησε ο Μάικλ Τζ. Φοξ. «Ποτέ δεν έκρυψα την ασθένειά μου, αλλά τώρα πραγματικά μπορώ να μιλάω καθαρά».


Άλλωστε,δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από τότε που ο 59χρονος ηθοποιός συναντήθηκε με τον συμπρωταγωνιστή του στο «Back to the Future», Κρίστοφερ Λόιντ στο φεστιβάλ Comic Con στη Νέα Υόρκη, με το βίντεο να προκαλεί συγκίνηση...

Δείτε επίσης