People & Style

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: «Έπαιρνα ναρκωτικά από 8 χρονών!»

Η πολυτάραχη ζωή του σταρ του Χόλιγουντ ζωντανεύει σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: «Έπαιρνα ναρκωτικά από 8 χρονών!»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, που έχει συνδέσει το όνομα του άρρηκτα με τον «Iron Man», τον σούπερ ήρωα που κυριάρχησε στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, h ζωή του όμως, έχει σημαδευτεί από πολλές περιπέτειες, καθώς τα ναρκωτικά τον οδήγησαν μέχρι και στη φυλακή…

Το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Sr.» για τη ζωή του Ρόμπερτ Ντάουνι του πρεσβύτερου, σκηνοθέτη του ανεξάρτητου κινηματογράφου και πατέρα του ηθοποιού, κυκλοφόρησε στο Netflix και σε αυτό ο θρυλικός σούπερ ήρωας, μίλησε για τα του οίκου του, ενώ πατέρας και γιος παρουσιάζουν τον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, ενώ εξομολογούνται και τις περιπέτειες της ζωής τους.

Η δημιουργία ταινιών του πατέρα είχε τεράστια επιρροή στον γιο, ο οποίος πέρασε τα βρεφικά του χρόνια σε μια κούνια ανάμεσα στα πλατό, για να πέσει στη συνέχεια στις παγίδες της δόξας… Όπως αποκαλύπτεται, οι γονείς του Ντάουνι ήταν εθισμένοι στα ναρκωτικά: «Πάντα ήξερα τι γινόταν σε εκείνο το υπόγειο» αναφέρεται σε ένα σημείο του ντοκιμαντέρ, κατά το οποίο ο ηθοποιός αναφέρεται στον εθισμό των γονιών του.
«Ήμουν τοξικομανής» λέει ο πατέρας στην κάμερα, ενθυμούμενος τα χρόνια της δεκαετίας του '70, όταν ο μικρός είχε μόλις αρχίσει να ενηλικιώνεται: «Κυρίως κοκαΐνη και μαριχουάνα», λέει ο ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι άρχισε να χρησιμοποιεί τις ουσίες από την τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, καθώς αυτός ήταν ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας με τον Ρόμπερτ Ντάουνι τον πρεσβύτερο: «Όλοι αλλάζαμε τη συνείδησή μας με ουσίες. Απλώς έπαιζα ένα παιχνίδι με το να θέλω να ηρεμήσω ή να μείνω φορτωμένος, αντί να ασχολούμαι με το γεγονός ότι τα πράγματα είχαν ξεφύγει. Ειλικρινά, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, κοιτάζω πίσω και φεύγω. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε εμάς τους Ντάουνι», λέει ο ηθοποιός, και συνεχίζει:
«Έπαιζα απλώς ένα παιχνίδι που ήθελα να κατευνάσω τον εαυτό μου ή να μείνω ψηλά, πριν αποδεχτώ το γεγονός ότι τα πράγματα είχαν ξεφύγει από τον έλεγχο».
Ο θάνατος της μητέρας του το 1994 ήταν μια καταλυτική στιγμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον πατέρα του, για να απεξαρτηθούν: «Μου πήρε 20 χρόνια για να ξαναγίνω άνθρωπος»…
«Όταν την έχασες και έμεινες καθαρός και ήμουν ακόμα εκεί έξω, μου είπες ότι έπρεπε να μείνω σε αυτόν τον πλανήτη και να μην τα παρατήσω» ανέφερε ο πατέρας του Ντάουνι Τζούνιορ , ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021 σε ηλικία 85 ετών.

Με το ντοκιμαντέρ ο διάσημος ηθοποιός αποχαιρετά τον πατέρα του και αποκαλύπτει τις δύσκολες συζητήσεις και τις προσωπικές στιγμές που έζησαν οι δύο άνδρες, ενώ φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο ο Τζούνιορ κατέκτησε την κορυφή του Χόλιγουντ: «Με όλα όσα έχεις περάσει, το αξίζεις» είναι η φράση με την οποία ολοκληρώνεται.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Δείτε επίσης