People & Style

Αυτοβιογραφία Χάρι: Τη μέρα που η Μέγκαν γνώρισε τη βασίλισσα

Όλα όσα έγιναν την ημέρα που η Μέγκαν Μαρκλ γνώρισε τη βασίλισσα Ελισάβετ

Αυτοβιογραφία Χάρι: Τη μέρα που η Μέγκαν γνώρισε τη βασίλισσα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο "Ρεζέρβα" που κυκλοφορεί αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πεδίο αναφέρεται στην πρώτη γνωριμία της Μέγκαν Μαρκλ με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, ο πρίγκιπας περιγράφει την ημέρα που η Μέγκαν Μαρκλ συνάντησε για πρώτη φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα, αναφέρει ότι ένιωσε άβολα καθώς δεν είχε ντυθεί ανάλογα, επιλέγοντας ένα τζιν και ένα πουλόβερ, ενώ η βασίλισσα ήταν επίσημα ντυμένη με φόρεμα και καπέλο. Ακόμα, αναφέρει ότι εκείνη την ημέρα η Μέγκαν πέρασε τον πρίγκιπα Άντριου για βοηθό της βασίλισσας, καθώς δεν ήξερε ότι ήταν ο γιος της.

Οκτώβριος του 2016. Φάγαμε με τον Μάρκο και την οικογένειά του και τη γνώρισα σε μερικούς ακόμα κοντινούς μου φίλους. Όλα πήγαν καλά. Όλοι τη λάτρεψαν. Έχοντας πάρει θάρρος, αισθάνθηκα ότι είχε έρθει η στιγμή να τη γνωρίσω στην οικογένειά μου. Συμφώνησε.

Πρώτη στάση, το Ρόγιαλ Λοτζ, για να γνωρίσει τη Φέργκι, μιας και η Μεγκ είχε ήδη γνωρίσει την κόρη της Φέργκι, τη Γιουτζ, και τον Τζακ, οπότε αυτό μου φάνηκε ένα λογικό πρώτο βήμα. Αλλά, όπως πλησιάζαμε στο Ρόγιαλ Λοτζ, με πήραν τηλέφωνο. Η γιαγιά ήταν εκεί. Είχε αποφασίσει να περάσει μια βόλτα. Γυρίζοντας από την εκκλησία στο κάστρο.

Η Μεγκ είπε: Τέλεια! Λατρεύω τις γιαγιάδες. Τη ρώτησα αν ήξερε πώς να υποκλίνεται. Είπε ότι ναι, έτσι πίστευε. Αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει εάν σοβαρολογούσα. Θα γνωρίσεις τη βασίλισσα. Το ξέρω, αλλά είναι και γιαγιά σου. Αλλά είναι και η βασίλισσα.

Μπήκαμε στον ιδιωτικό δρόμο, έπειτα στρίψαμε στο χαλίκι και παρκάραμε το αυτοκίνητο δίπλα σε έναν μεγάλο πράσινο θάμνο, σε σχήμα κύβου. Η Φέργκι βγήκε κάπως νευρική και είπε: Ξέρεις πώς να υποκλίνεσαι; Η Μεγκ κούνησε το κεφάλι. Η Φέργκι της έδειξε. Η Μεγκ τη μιμήθηκε. Δεν υπήρχε χρόνος για πιο εξειδικευμένη διδασκαλία. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τη γιαγιά να περιμένει.

Πλησιάζοντας την πόρτα, η Φέργκι και εγώ αρχίσαμε να ψιθυρίζουμε στη Μεγκ ό,τι έπρεπε να θυμάται. Όταν συναντήσεις τη βασίλισσα, την πρώτη φορά τής απευθύνεσαι με το Μεγαλειοτάτη. Έπειτα, τη λες απλά Κυρία. Κάνει ομοιοκαταληξία με τα θηρία.

Και, ό,τι και να γίνει, μην τη διακόψεις, της είπαμε ταυτόχρονα, κάνοντας οι ίδιοι ό,τι της είχαμε ζητήσει να αποφύγει. Περάσαμε στο μεγάλο σαλόνι και εκεί βρήκαμε τη γιαγιά. Τη μονάρχη. Τη βασίλισσα Ελισάβετ Βʹ. Στεκόταν στο κέντρο της αίθουσας. Γύρισε ελαφρώς προς το μέρος μας. Η Μεγκ την πλησίασε και έκανε μια βαθιά, τέλεια υπόκλιση.

Μεγαλειοτάτη. Χάρηκα για τη γνωριμία. Η Γιουτζ και ο Τζακ στέκονταν δίπλα στη γιαγιά και παρίσταναν ότι δεν είχαν γνωρίσει τη Μεγκ. Ήταν αμίλητοι, φρόνιμοι. Έδωσε ο καθένας τους ένα σβέλτο φιλί στο μάγουλο της Μεγκ, μια καθαρά βασιλική χειρονομία. Καθαρά βρετανική.

Ένας τύπος στεκόταν στο άλλο πλευρό της γιαγιάς και σκέφτηκα: Άγνωστος ευθεία μπροστά. Η Μεγκ με κοίταξε, ήθελε να της πω ποιος είναι, αλλά μάταια – ούτε εγώ τον είχα ξαναδεί. Η Γιουτζ μου ψιθύρισε πως ήταν φίλος της μαμάς της. Α, μάλιστα. Τον αγριοκοίταξα: Υπέροχα. Συγχαρητήρια, είσαι παρών σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου.

Η γιαγιά φορούσε τα ρούχα της εκκλησίας: ένα ζωηρόχρωμο φόρεμα και ασορτί καπέλο. Δεν θυμάμαι τι χρώμα ήταν, μακάρι να μπορούσα, θυμάμαι όμως ότι ήταν ένα πολύ έντονο χρώμα. Σικάτο. Και μπορούσα να καταλάβω ότι η Μεγκ μετάνιωνε που είχε φορέσει ένα απλό τζιν παντελόνι και μαύρο πουλόβερ.

Εγώ, από την άλλη, μετάνιωνα για το πρόχειρο παντελόνι που φορούσα. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, ήθελα να το πω στη γιαγιά, αλλά εκείνη ήθελε να μάθει για την επίσκεψη της Μεγκ. Όλα καλά, της είπαμε. Υπέροχα. Τη ρωτήσαμε πώς ήταν η λειτουργία. Πολύ ευχάριστη.

Και η συνάντησή μας ήταν ευχάριστη. Η γιαγιά, μάλιστα, ρώτησε τη Μεγκ ποια ήταν η γνώμη της για τον Ντόναλντ Τραμπ. (Η συνάντηση έγινε πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, οπότε όλος ο κόσμος μιλούσε για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.) Η Μέγκαν πίστευε ότι η πολιτική ήταν ένα παιχνίδι δίχως νικητές, έτσι άλλαξε το θέμα και έφερε τη συζήτηση στον Καναδά.

Η γιαγιά μισόκλεισε τα μάτια. Νόμιζα πως ήσουν Αμερικανίδα. Είμαι, αλλά εδώ και επτά χρόνια μένω στον Καναδά, λόγω της δουλειάς μου. Η γιαγιά φάνηκε να ικανοποιείται με την απάντηση. Ο Καναδάς ήταν μέλος της Κοινοπολιτείας. Πολύ καλά.

Έπειτα από είκοσι λεπτά, η γιαγιά μάς ανακοίνωσε ότι έπρεπε να φύγει. Ο θείος Άντριου, που καθόταν δίπλα της και κρατούσε την τσάντα της, έκανε να τη συνοδεύσει μέχρι έξω. Η Γιουτζ πήγε μαζί τους. Προτού φύγει, η γιαγιά έριξε μια ματιά πίσω για να αποχαιρετήσει τον Τζακ και τον φίλο της Φέργκι.

Κοίταξε στα μάτια τη Μεγκ, τη χαιρέτησε και της χαμογέλασε θερμά. Αντίο. Αντίο. Χάρηκα για τη γνωριμία, Κυρία, είπε εκείνη και έκανε μια βαθιά υπόκλιση.

Αφού η γιαγιά έφυγε, όλοι τους επέστρεψαν στην αίθουσα. Η ατμόσφαιρα άλλαξε. Η Γιουτζ και ο Τζακ έγιναν οι παλιοί καλοί τους εαυτοί και κάποιος πρότεινε να μας βάλει κάτι να πιούμε. Το είχαμε ανάγκη.

Όλοι τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την υπόκλιση της Μεγκ. Ήταν τόσο καλή! Υποκλίθηκες τόσο βαθιά! Έπειτα από λίγο η Μεγκ με ρώτησε κάτι για τον βοηθό της βασίλισσας. Τη ρώτησα ποιον εννοούσε. Εκείνον που κρατούσε την τσάντα της και την πήγε μέχρι την πόρτα. Δεν ήταν ο βοηθός της. Ποιος ήταν, τότε;

Ο δευτερότοκος γιος της, ο Άντριου.

Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν μας είχε γκουγκλάρει.

Πηγή: The Toc

Δείτε επίσης