People & Style

Σαμ Σμιθ: Θύελλα αντιδράσεων για το βίντεο κλιπ του - «Προκλητικό και ακατάλληλο»

Δείτε το βίντεο του Βρετανού τραγουδιστή που προκάλεσε σάλο για τις τολμηρές του εικόνες…

Σαμ Σμιθ: Θύελλα αντιδράσεων για το βίντεο κλιπ του - «Προκλητικό και ακατάλληλο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το βίντεο κλιπ για το τραγούδι του «I'm Not Here To Make Friends» κυκλοφόρησε ο Σαμ Σμιθ, και το περιεχόμενό του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για τις τολμηρές σκηνές του…

Η νέα δουλειά του βραβευμένου με Grammy καλλιτέχνη, ξεφεύγει από τις τυπικές μπαλάντες και τα ερωτικά τραγούδια εστιάζοντας σε ένα βίντεο «που αναδεικνύει το σεξ»: Ο τραγουδιστής είναι ντυμένος με προκλητικά ρούχα ενώ σε ανάλογο ύφος είναι και οι άνδρες χορευτές που τον πλαισιώνουν σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χαρακτηρίζουν το βίντεο κλιπ ακατάλληλο και ζητούν να τεθούν περιορισμοί ηλικιακών ορίων στο YouTube,

Ο Βρετανός influencer Όλι Λόντον, υποστηρίζει ότι το βίντεο είναι «εξευτελιστικό». «Το YouTube δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς στο εξευτελιστικό, σεξουαλικοποιημένο νέο μουσικό βίντεο του Sam Smith. Ακόμα και 5χρονα μπορούν να το αναζητήσουν και να το παρακολουθήσουν χωρίς περιορισμούς περιεχομένου», έγραψε ο London σε ένα tweet, προσθέτοντας: «Sam Smith, αυτό δεν είναι τέχνη. Αυτό δεν είναι μοντέρνο. Αυτό είναι τερατώδες».

Άλλοι σχολίασαν: «Είναι λάθος και θλιβερό. Θα το παρακολουθήσουν παιδιά, θα το τραγουδήσουν και θα χορέψουν. Είναι επίσης λυπηρό ότι οι περισσότεροι γονείς δεν θα το προσέξουν καν και θα τραγουδήσουν μαζί τους» και «έχει το δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει, αλλά αυτό δεν είναι κατάλληλο για την prime time κατά τη γνώμη μου».
Η δημοσιογράφος του BBC Ντομινίκ Σάμουελς έγραψε στο Twitter: «Ο Σαμ Σμιθ είναι το τέλειο παράδειγμα του τι κάνει η εκφυλισμένη κουλτούρα του Χόλιγουντ στους ανθρώπους. Κάνει τις διασημότητες χυδαίες, υπερσεξουαλικές και παθιασμένες με το να φορούν τη σεξουαλικότητά τους σαν κοστούμι και να τη σπρώχνουν στα μούτρα όλων. Και για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τα παιδιά θαυμάζουν αυτόν τον άνθρωπο».

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και αυτοί που τάσσονται υπέρ του τραγουδιστή: «Μόλις είδα το νέο μουσικό βίντεο του Sam Smith και για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσε να ήταν η Lady Gaga και κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Βλέπω τον Boy George, τον George Michael, τη Lady Gaga, τη Madonna, το 'Moulin Rouge', τη σεξουαλική ελευθερία. Θέλω να πω, κυριολεκτικά, ποιο είναι το θέμα;».

«Σέβομαι τόσο πολύ τον Sam Smith γι' αυτό, και νομίζω ότι οι νέοι πρέπει να το δουν αυτό γιατί τους δείχνει ότι η σεξουαλική απελευθέρωση και το να νιώθεις άνετα στο σώμα σου δεν πρέπει να έχουν κριτήρια, μια συγκεκριμένη αισθητική ή να περιορίζονται στο κορυφαίο 1% των προτύπων ομορφιάς», σχολίασε ο influencer του TikTok, Μάξ Χόβι.

Δείτε επίσης