People & Style

Εκτός ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος Τσιλιπουνιδάκης – Οι επαφές του με την ΕΥΠ τον έκαψαν

Την πόρτα εξόδου είδε ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιλιπουνιδάκης μετά τις αποκαλύψεις για συνομιλίες με τον Γιώργο Μήτσου και με την ΕΥΠ

Εκτός ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος Τσιλιπουνιδάκης – Οι επαφές του με την ΕΥΠ τον έκαψαν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα Documento, ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης εμφανίζεται ως ενδιάμεσος μεταξύ της ΕΥΠ και του δολοφονηθέντος εμπόρου καυσίμων Γιώργου Μήτσου.

Μετά από αυτό ο δημοσιογράφος τέθηκε εκτός του Ομίλου ΑΝΤ1.

Όπως έγραψε το Documento αλλά και το Βήμα της Κυριακής (χωρίς να αναφέρει το όνομα), ο δημοσιογράφος εμφανίζεται ως ενδιάμεσος μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του δολοφονηθέντος εμπόρου καυσίμων Γιώργου Μήτσου και είναι εκείνος που ενημέρωνε τον Μήτσου- ο οποίος ήταν και κουμπάρος του- για το αν συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Στα μηνύματα που βρήκαν οι αστυνομικές αρχές στο κινητό τηλέφωνο του Μήτσου, μετά τη δολοφονία του τον Ιούνιο του 2022 στα Γλυκά Νερά, προκύπτει ότι ο δημοσιογράφος συνομιλούσε με κάποια Αγγελική η οποία εργάζεται στην ΕΥΠ και στη συνέχεια έστελνε τις πληροφορίες που λάμβανε από εκείνη, στον μετέπειτα δολοφονηθέντα έμπορο καυσίμων.

Ο έμπορος καυσίμων έστελνε τηλεφωνικούς αριθμούς στον δημοσιογράφο, ζητώντας του να μάθει αν αυτοί είναι επισυνδεδεμένοι. Ο Τσιλιπουνιδάκης, έστελνε στη συνέχεια τους αριθμούς στον σύνδεσμό του στην ΕΥΠ, δηλαδή στην Αγγελική κι εκείνη τον πληροφορούσε για το αν βρίσκεται σε εξέλιξη παρακολούθηση. Σε άλλες περιπτώσεις ο Μήτσου μέσω του δημοσιογράφου, ζητούσε να τεθεί σε παρακολούθηση κάποιος αριθμός, πιθανώς ανταγωνιστή του. Έτσι ο Μήτσου αποφάσιζε τις κινήσεις του.

Δείτε επίσης