People & Style

Υπόθεση Γεωργούλη: Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την καταγγελία σε βάρος του

Οι συνάδελφοι του ηθοποιού παίρνουν θέση μετά την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό

Υποθεση Γεωργουλη, Αλεξης Γεωργουλης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Παγωμένος» παρακολουθεί ο καλλιτεχνικός κόσμος τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη. Οι συνάδελφοι του ηθοποιού παίρνουν θέση μετά την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και ξυλοδαρμό από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που εργαζόταν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τον Οκτώβριο του 2021 ο ίδιος μιλούσε στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι!» για το ελληνικό #MeToo δηλώνοντας ταραγμένος και προσπαθώντας να εξηγήσει τη σεξουαλική βία ως επιβολή του ισχυρότερου στον ασθενέστερο. «Ο ισχυρότερος επιβάλλεται με σεξουαλικό τρόπο στον ασθενέστερο και αυτό πρέπει να το δούμε», είχε πει.

Όσα ανέφερε σε αυτό το απόσπασμα της συνέντευξης που προβλήθηκε σήμερα για πρώτη φορά, προκαλούν αίσθηση μετά την αποκάλυψη ότι από την Άνοιξη του 2020 το όνομά του βρισκόταν στις βελγικές Αρχές για να διερευνηθούν οι σε βάρος του καταγγελίες της δικηγόρου της Κομισιόν και μέλους του ΠΑΣΟΚ για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μαρία Σολωμού: «Αν έχει κάνει κάτι ο Αλέξης Γεωργούλης, εγώ θα τον κρεμάσω!»

«Ο Αλέξης που ξέρω εγώ δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό το πράγμα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί έχει καλή καρδιά. Προσπάθησα συναισθηματικά να κρατήσω μία απόσταση, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατήσεις απόσταση από τους ανθρώπους «σου». Προσπαθούσα να καταλάβω υπό ποια συνθήκη μπορεί αυτός ο άνθρωπος να γίνει βίαιος στον οποιονδήποτε όχι μόνο σε γυναίκα. Και πραγματικά δεν υπάρχει αυτό.

Ο Αλέξης δεν τσακώνεται καν. Για τον μόνο λόγο που μπορώ να τον κατηγορήσω είναι ότι είναι υπεραναλυτικός και του αρέσει πολύ ο διάλογος σε όλες τις σχέσεις του πάσης φύσεως. Δεν τον έχω δει να ασκεί βία σε οποιασδήποτε μορφή», είπε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Σολωμού.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το καταπιώ αυτό το πράγμα. Νιώθω προσβολή από τη μία με αυτό το πράγμα, από την άλλη, θέλω να κρατήσω απόσταση, και να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, και η οποία δεν έχει προλάβει… Ο Αλέξης δεν θα μπορούσε ούτε κουνούπι να πειράξει. Εάν υπάρχει αυτή η περίπτωση όλο αυτό να μην στέκει, ας δώσουμε και αυτή την περίπτωση. Είμαι πάντα με το θύμα και αν το έχει κάνει αυτό θα τον “κρεμάσω ανάποδα”».

Χριστίνα Κουλουμπή: «Υπάρχουν αποδείξεις»

Η ηθοποιός, Χριστίνα Κουλουμπή, που έπαιξε μαζί του στη σειρά «Εραστής δυτικών προαστίων» το 2004 σχολίασε, επίσης, την υπόθεση και πήρε θέση.

«Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Χρειαζόμαστε οι άνθρωποι να υπάρχουν κάποια όρια. Όταν αυτά καταρρίπτονται, χρειάζεται τσεκούρι», δήλωσε αρχικά στην κάμερα του «Γειά σου».

Και συνέχισε: «Φοβάμαι ότι είναι αλήθεια όλο αυτό. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν αποδείξεις, το καταδικάζω με όλη μου τη δύναμη. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σεβασμός από άνθρωπο σε άνθρωπο».

«Θα μπορούσε να ήμασταν όλοι να είμαστε θύματα. Η εξουσία πολλές φορές και η αίσθηση του “κάτι είμαι” είναι πολύ άσχημο πράγμα. Είναι απαράδεκτο. Νιώθω μια κραυγή μέσα μου να λέει: “Παναγία μου… σεβασμός! Δεν είναι δυνατόν”», συμπλήρωσε εξοργισμένη.

Ναταλία Γερμανού για υπόθεση Γεωργούλη: «Δεν είμαι δικηγόρος κανενός»

«Εγώ δεν έχω να κάνω την υπεράσπιση κανενός, δεν είμαι υποχρεωμένη, δεν είμαι δικηγόρος κανενός. Ούτε του Πέτρου Φιλιππίδη ήμουν, που κι αυτόν τον είχα φιλοξενήσει. Ούτε του Δημήτρη Λιγνάδη που κι αυτόν τον είχα φιλοξενήσει κι αν τον είχα δοξάσει στις εκπομπές. Κανενός! Στο ίδιο μετερίζι βράζουμε όλοι, τηλεόραση κάνουμε. Έρχονται αυτοί οι άνθρωποι, τους αγκαλιάζουμε, τους φιλάμε… Σήμερα εσένα, αύριο εσένα. Σε ένα χρόνο θα ακούμε γι’ άλλους που τους φέραμε πέρυσι… Και πάλι θα ανεβάζετε φωτογραφίες και θα λέτε ‘κοίτα τα ξεφτιλίκια σου’»

Ελισάβετ Μουτάφη: «Αν δεν είσαι μάρτυρας ή θύμα…»

«Δεν έχουμε δουλέψει μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη. Θέλω όμως να πω κάτι γιατί, από τότε που συνέβησαν όλα αυτά και μας σόκαραν όλους, εγώ έχω μια πολύ συγκεκριμένη άποψη σε αυτό το θέμα. Και την έχω από την αρχή αυτήν», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Αν δεν είσαι μάρτυρας ή θύμα, εγώ θεωρώ ότι δεν έχεις κανέναν λόγο να βγεις και να μιλήσεις. Να πεις τι; Δεν υπάρχει άποψη. Όταν είναι βιασμένο ένα άτομο, είτε ερωτικά είτε από συμπεριφορά, είσαι μαζί του και δεν υπάρχει άποψη σε αυτό. Είναι δουλειά του δικαστηρίου να αποφασίσει και να τιμωρηθεί αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί. Οπότε δεν υπάρχει συζήτηση πάνω στο θέμα».

«Τα τελευταία δυο χρόνια έπεσαν όλα μαζί. Σκάει κάτι συνέχεια. Αλλά ίσως είναι αυτό που λέμε… «έπρεπε να συμβεί». Όταν αποδειχθεί, το ξαναλάεω, ότι είναι ένοχοι αυτοί οι άνθρωποι και βία δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά», συμπλήρωσε η Ελισάβετ Μουτάφη.

Μάγδα Τσαγγάνη: Εάν βίασε ο Γεωργούλης να βάλω ένα τσουβάλι και να περιμένω να πεθάνω

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» κι αναφέρθηκε στην περίοδο της συνεργασίας τους. «Εγώ με αυτόν τον άνθρωπο έχω ζήσει 1,5-2 χρόνια. Το 2005-2006. Δεν τον είδα μια φορά να έρθει κακομούτσουνος. Μια φορά να μη χαμογελάει, να είναι αδιάβαστος, να μη μας πει μια καλή κουβέντα, ένα ανέκδοτο. Δεν σας κρύβω πως με αυτά που άκουσα, ένιωσα σαν να άκουγα για τον γιο μου. Τον αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο, γιατί τον έζησα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον «Εραστή Δυτικών Προαστίων». «Είναι ένα παιδί γεμάτο καλοσύνη κι ευγένεια. Όταν είχαμε γυρίσματα για τον "Εραστή Δυτικών Προαστίων", τον έβλεπαν και λιποθυμούσαν. Κι εγώ τώρα ακούω ότι βιάσε γυναίκα; Μένω κατάπληκτη και περιμένω να δω. Πιστεύω ότι έχει βρει έναν καλό δικηγόρο. Νομίζω ότι μιλάνε για έναν άλλο άνθρωπο», εξήγησε.

Δημήτρης Πιατάς: «Πλήρωσε με την απρεπή συμπεριφορά του»

«Χείμαρρος» ήταν και ο Δημήτρης Πιατάς. «Νομίζω όλος ο καλλιτεχνικός χώρος έπεσε από τα σύννεφα. Τον Αλέξη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ήταν ένας ανερχόμενος ζεν πρεμιέ που από το πουθενά βρέθηκε να είναι πολιτικό πρόσωπο. Αυτό το πουθενά το πλήρωσε με την απρεπή συμπεριφορά του», είπε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης: «Ελπίζω στο Βέλγιο η Δικαιοσύνη να λειτουργεί. Δεν υπάρχει καπνός, χωρίς να υπάρχει φωτιά. Θεωρώ καταδικαστέα οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι σε οποιοδήποτε φύλο».

Δείτε επίσης