People & Style

Jock Zonfrillo: Απεβίωσε ο παρουσιαστής του MasterChef Αυστραλίας

Η αστυνομία της Βικτώριας είπε ότι ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος

jock zofrillo θανατος σεφ μαστερσεφ, αυστραλια θανατος σεφ μαστερσεφ, θλιψη και πενθος για οικογενεια σεφ απο αυστραλια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ηλικία 46 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σεφ και παρουσιαστής του MasterChef της Αυστραλίας, Jock Zonfrillo.

Ο Σκωτσέζος Jock Zonfrillo είχε καταφέρει να συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης σεφ σε διάσημα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο πριν ανοίξει το δικό του στην Αυστραλία.

Το κανάλι Network 10 γνωστοποίησε το θάνατό του την ημέρα της πρεμιέρας του μαγειρικού ριάλιτι για τη σεζόν του 2023

Σε θλίψη και πένθος έχει βυθιστεί η οικογένειά του. Ο ίδιος ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά.

«Τόσες πολλές λέξεις μπορούν να τον περιγράψουν, τόσες πολλές ιστορίες μπορούν να ειπωθούν... για όσους πέρασαν από το δρόμο του, έγιναν συνοδοιπόροι του ή είχαν την τύχη να είναι η οικογένειά του, κρατήστε αυτόν τον περήφανο Σκωτσέζο στις καρδιές σας όταν θα πίνετε το επόμενο ουίσκι σας» ήταν ο φόρος τιμής που απέδωσε το κανάλι στον γνωστό σεφ.

Ο σεφ βρέθηκε νεκρός σε ένα σπίτι στη Μελβούρνη, όταν η αστυνομία κλήθηκε να διενεργήσει έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η αστυνομία της Βικτώριας είπε ότι ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος.

Το Network 10 απέτισε επίσης φόρο τιμής στον σεφ, λέγοντας ότι το χάρισμα, το πάθος και η ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ του Zonfrillo είχαν εμπνεύσει ένα έθνος οικιακών μαγείρων.

Το MasterChef ,το οποίο είναι βιντεοσκοπημένο, δεν θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί, σημείωσε το δίκτυο.

Η ζωή και η καριέρα του Jock Zonfrillo

Γεννημένος στη Γλασκώβη το 1976, ο Jock Zonfrillo άρχισε να εργάζεται σε κουζίνες στα 12 του και στα 15 του έγινε ένας από τους νεότερους μαθητευόμενους που δούλεψαν ποτέ στο πολυτελές θέρετρο της Σκωτίας, το The Turnberry Hotel.

Δύο χρόνια αργότερα άρχισε να εργάζεται για τον βραβευμένο με αστέρι Michelin βρετανό σεφ Marco Pierre White στο διάσημο ξενοδοχείο του Hyde Park.

Όμως, παρά την ανοδική του καριέρα, ο Jock Zonfrillo είχε πει ότι στα εφηβικά του χρόνια έμεινε άστεγος και ήταν εθισμένος στην ηρωίνη. Έγραψε εκτενώς για τις μάχες του με τον εθισμό στα ναρκωτικά στα απομνημονεύματά του το 2021, Last Shot.

Είπε ότι γύρισε σελίδα στη ζωή του μετακομίζοντας στην Αυστραλία το 2000. Συνέχισε να ανοίγει εστιατόρια, με το πιο επιτυχημένο - το βραβευμένο Restaurant Orana της Αδελαΐδας - που άνοιξε το 2013.

Το 2019, ανακοινώθηκε ως ο παρουσιαστής του MasterChef Australia.

Ωστόσο η καριέρα του Jock Zonfrillo αντιμετώπισε και εκεί προβλήματα. Το Orana έκλεισε το 2020 με χρέη εκατομμυρίων δολαρίων και το Last Shot επικρίθηκε ως ανακριβές από πρώην συναδέλφους του, συμπεριλαμβανομένου του Pierre White.

Δείτε επίσης