People & Style

Πατσίνο - Ντε Νίρο σημειώσατε «Χ»

Ο Ρόμπερτ έγινε πατέρας στο 7ο παιδί του, ο Αλ ετοιμάζεται να αποκτήσει το 4ο

Πατσίνο – Ντε Νίρο σημειώσατε «Χ»
Αρθρογράφος: Σόφη Λούκα
Από Σόφη Λούκα

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Αλ Πατσίνο ή Ρόμπερτ ντε Νίρο; Αυτό το δίλημμα απασχολεί περισσότερο από μισό αιώνα τους κινηματογραφόφιλους όλου του κόσμου, που φαίνεται να είναι ισόποσα μοιρασμένοι ανάμεσα στον «Σημαδεμένο» και τον «Ελαφοκυνηγό». Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη τους, καρμική, συνάντηση στον αξεπέραστο «Νονό», το παραπάνω δίλλημα τέθηκε πρόσφατα και στο Twitter, και μαντέψτε ποιο ήταν το αποτέλεσμα: και πάλι ισοπαλία!

Η φίλια του Αλ Πατσίνο με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κρατάει από την πρώτη τους γνωριμία μέχρι και σήμερα, αναλλοίωτη. Οι δύο τους τα λένε συχνά-πυκνά και συζητούν τα πάντα μεταξύ τους. Ο Αλ στα 83 του χρόνια είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Ρόμπερτ και του αρέσει να του φέρεται προστατευτικά. Μιλά, εξάλλου, περισσότερο και είναι πιο έντονος στις κινήσεις του από τον μετρημένο φίλο του με το μόνιμο μειδίαμα στο πρόσωπο.

Ο Ρόμπερτ στα 79 του χρόνια, με τη σιγουριά του επιτυχημένου, παραδέχεται ότι πολύ τον βολεύει η πολυλογία του φίλου του, γιατί ταιριάζει γάντι με τη δική ήσυχη προσωπικότητα. Είναι το γιν στο δικό του γιανγκ, γι’ αυτό και λατρεύει να κάνει μαζί του πλάκες σε κοινούς φίλους και γνωστούς. Αυτές τις ημέρες αποδέκτες της τελευταίας πλάκας τους έγινε όλος ο κόσμος που πληροφορήθηκε ότι μόλις ο Ρόμπερτ έγινε πατέρας στο 7ο παιδί του, ο Αλ ετοιμάζεται να αποκτήσει το 4ο παιδί του με την 29χρονη σύντροφό του Νουρ Αλφαλάχ, η οποία έχει αδυναμία στους βαθιά ώριμους άνδρες αφού το προηγούμενο... αγόρι της ήταν ο 79χρονος Μικ Τζάγκερ.

Προσπερνώντας το τεστ πατρότητας που ζήτησε ο δύσκολος Αλ (ποιος δεν θυμάται ότι η προηγούμενη σύντροφός του τον είχε κατηγορήσει για τσιγκουνιά, τον υπερασπίστηκε, βέβαια, ο μεγάλος έρωτας της ζωής του όπως την έχει αποκαλέσει, η Νταϊάν Κίτον), είναι προφανές μαζί ότι με τον Ρόμπερτ τούς αρέσει να τροφοδοτούν αυτό το παιχνίδι της αιώνιας ισοπαλίας. Βέβαια, από τις σχετικές ανακοινώσεις μέχρι και σήμερα, πολύ μελάνι έχει χυθεί για το αν οι άνδρες τόσο μεγάλης ηλικίας πρέπει να κάνουν παιδιά, όταν μία γυναίκα μετά τα 35 στην περίπτωση που μείνει έγκυος έχει μία γηριατρική εγκυμοσύνη.

Για την ιστορία πάντως, νέα αμερικανική μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από πατεράδες πιο ώριμης ηλικίας είναι πιο έξυπνα, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε αυτό που τους αρέσει χωρίς να νοιάζονται για το αν αρέσουν στους άλλους, και τα πηγαίνουν καλύτερα με τα μαθήματά τους στο σχολείο.

Ωστόσο, άλλη προηγούμενη μελέτη τονίζει τις αυξημένες πιθανότητες που έχουν τα παιδιά από μπαμπάδες προχωρημένης ηλικίας να γεννηθούν πρόωρα, γεγονός που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, η οποία μεγαλώνει, επίσης, τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και διαβήτη.

Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ο Πάτρικ Ντέιλι, καθηγητής Πιάνου 74 ετών, που έχει μία κόρη μόλις 13 ετών, ισχυρίζεται στον «Guardian» ότι αυτή είναι ο μόνος λόγος που φροντίζει πολύ τον εαυτό του, το σώμα του και το μυαλό του, για να είναι υγιής μέχρι τα βαθιά γεράματα, για να την προσέχει και να την καμαρώνει. «Σήμερα είμαι οικονομικά αποκατεστημένος και αισθάνομαι πιο ώριμος για να αναλάβω μία τέτοια ευθύνη και να χειριστώ καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής», λέει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, η Κάτι, που μεγάλωσε με έναν πατέρα ο οποίος θα μπορούσε να είναι παππούς της, δεν μετανιώνει ούτε στιγμή για την καλή της τύχη να τον έχει στο ξεκίνημά της, παραπονιέται μόνο που δεν είναι πια στο πλευρό της να συνεχίσει να δίνει ώθηση στα φτερά της. Και σε αυτή την περίπτωση, μάλλον είναι ισοπαλία...

Δείτε επίσης