People & Style

Σμαράγδα Καρύδη: ««Είναι σαν θεατρικό αυτό που συνέβη με Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ»

«Προσπαθώ να βάλω ένα φρένο στις ειδήσεις. Είναι κάποιες ειδήσεις δεν τις βλέπω. Ό,τι έχει βία, κακοποίηση δεν θέλω να τα βλέπω καθόλου»

Σμαράγδα Καρύδη: ««Είναι σαν θεατρικό αυτό που συνέβη με Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε μια συνέντευξη εκ βαθέων προχώρησε η Σμαράγδα Καρύδη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με την Νίκη Λυμπεράκη.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της, για το κεφάλαιο… «Παρά Πέντε», που έχει μείνει στην ιστορία, αλλά και για τον Θοδωρή Αθερίδη. Παράλληλα, μοιράστηκε τη δυσκολία της να μετακομίσει από το κέντρο της Αθήνας, αναφέρθηκε στο αν λέει την ηλικία της, ενώ στάθηκε και στο feedback που παίρνει από τους τηλεθεατές στον δρόμο.

«Δεν μου αρέσει να δίνω συνεντεύξεις. Εξαρτάται από ποιον έχω απέναντι. Κι αυτό είναι ένα αγχωτικό πράγμα της δουλειάς. Η τηλεόραση είναι ένα άλλο κομμάτι, σαν παρακλάδι του σινεμά. Στην πραγματικότητα σινεμά θέλουμε να κάνουμε. Γινόμαστε ηθοποιοί γιατί βλέπουμε ταινίες του Χόλιγουντ.

Το παρά πέντε είναι ευχάριστο για μένα. Επειδή πήγαινα στη γιαγιά μου και έβλεπα παλιές ελληνικές ταινίες, με χαλαρώνει να δω τον Βουτσά, τη Λάσκαρη, τη Βουγιουκλάκη. Τον μπαμπά μου τον βλέπω και τον βγάζω φωτογραφίες, για παράδειγμα την Αλίκη στο ναυτικό. Η αλήθεια είναι ότι το θέατρο με γοήτευε από πολύ μικρή παρότι το έβλεπα από μέσα και έβλεπα τις δυσκολίες και την ανασφάλεια. Για κάποιο λόγο με γοήτευε. Μου άρεσε που δεν ξέρεις τι θα γίνει του χρόνου. Με τρομάζει να ξέρω ότι είμαι σε αυτή τη δουλειά και μέχρι τα 65 που θα πάρω σύνταξη θα είμαι στο ίδιο μέρος.

Μεγάλωσα στα Εξάρχεια και ήμουν μέχρι τα 30 κάτι μου. Έφυγα δύσκολα! Δεν μου λείπουν γιατί πηγαίνω και βλέπω τους γονείς μου. Θεωρούσα ότι δεν θα μπορούσα χωρίς τα Εξάρχεια αλλά τελικά… Δεν έχω παρελθοντολαγνεία. Πιστεύω ότι πάντα ότι το τώρα είναι καλύτερα».

Σμαράγδα Καρύδη: «Είναι σαν θεατρικό αυτό που συνέβη με τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Προσπαθώ να βάλω ένα φρένο. Είναι κάποιες ειδήσεις δεν τις βλέπω. Ό,τι έχει βία, κακοποίηση και δεν θέλω να τα βλέπω καθόλου. Νομίζω ικανοποιεί πέραν από την περιέργεια των ανθρώπων και ένα κομμάτι ότι “είμαι σε καλύτερη μοίρα”. Θες να δεις τον άνθρωπο στην χειρότερή του μορφή για να πάρεις μια ικανοποίηση.

«Παρακολουθώ την πολιτική, δεν είμαι κομματοποιημένη. Πάντα έχω άποψη, δεν παραλείπω να ψηφίζω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν θεατρικό. Αν στο περιέγραφαν πριν από 6 μήνες δεν θα το περίμενες. Το ίδιο και με την πανδημία, ήταν σαν επιστημονικής φαντασίας. Αυτό είναι το ωραίο με τη ζωή. Είναι όλα ανοιχτά και μπορούν να σε εκπλήξουν.

Το Παρά πέντε κάνει μεγαλύτερα νούμερα από ότι οι καινούργιες. Βγάζει και νέες γενιές. Τα παιδάκια με βλέπουν στον δρόμο και μου λένε πότε θα βγάλουμε τρίτο κύκλο. Δεν με ενοχλεί να με λένε Ντάλια. Τα μαλλιά της τα έχω σε ένα κουτί».

«Δεν πλήρωσα ποτέ για ψυχοθεραπεία. Δεν το έχω κάνει, δεν έχω πάει. Δεν είναι πλέον ταμπού γιατί όλοι το αναφέρουν και θεωρείται και must. Άμα σου κάνει καλό, ό,τι βοηθάει τον άνθρωπο πρέπει να το κάνει. Άλλος το κάνει με τον πνευματικό του.

Έχω φίλες από το σχολείο που μια στο τόσο μαζευόμαστε και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δεν το θεωρώ αντισυμβατικό του αν είσαι παντρεμένος ή όχι. Δεν παντρεύτηκα».

Δείτε επίσης