People & Style

Φάνης Μουρατίδης: «Έχω ζήσει κακοποιητική συμπεριφορά σε συνεργασία»

Ιστορίες από τη ζωή και την καλλιτεχνική του διαδρομή μοιράστηκε ο γνωστός ηθοποιός

Φάνης Μουρατίδης: «Έχω ζήσει κακοποιητική συμπεριφορά σε συνεργασία»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» ήταν ο Φάνης Μουρατίδης, ο οποίος έκανε μία αναδρομή από τα πρώτα χρόνια του στη Θεσσαλονίκη μέχρι το σήμερα, αναφέρθηκε στην απόφασή του να γίνει ηθοποιός αλλά και στον πατέρα του.

«Ο μπαμπάς μου δεν χάρηκε όταν του είπα πως θα γίνω ηθοποιός. Είχα μπει στο Οικονομικό ταυτόχρονα. Μεγάλη στιγμή ήταν όταν ήρθε να με δει στο Αμόρε που ήταν 50 άτομα και ο χριστιανός ήρθε να με δει και στο τέλος του έργου με έδερναν και με ουρούσαν» είπε.

«Τον έβαλα να παίξει στο ”Τρίτο Στεφάνι” . Κάνει αυτόν που έχει τη φωτογραφική μηχανή. Τον είχα στείλει για να τους βοηθήσει να τους πει τι γινόταν στις φυλακές του Γεντί Κουλέ», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Ο πατέρας του υπήρξε χωροφύλακας στο επάγγελμα. Συχνά ως παιδί ανησυχούσε για εκείνον καθότι εμπλεκόταν σε επικίνδυνες καταστάσεις με υπόκοσμο.

«Ανησυχήσαμε πάρα πολλές φορές. Πήγε να πιάσει έναν άνθρωπο στον Μαρμαρά Θεσσαλονίκης και κανείς άλλος δεν πήγαινε. Και έρχεται και κλαίω εγώ και λέει αυτός: “γιος σου; Θα στον φτιάξω όταν βγω» τόνισε.

«Ο μπαμπάς μου ήταν ένας άνθρωπος με πάρα πολύ άκαμπτη ηθική» πρόσθεσε.

Φάνης Μουρατίδης: «Στον 1,5 μήνα της γνωριμίας μας περιμέναμε τον γιο μας»

Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε μεταξύ άλλων για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τα παιδιά τους.
Όπως ανέφερε ο ηθοποιός, η γνωριμία τους εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, αφού στον 1,5 μήνα η γνωστή ηθοποιός έμεινε έγκυος.

«Στον 1,5 μήνα της γνωριμίας μας περιμέναμε τον γιο μας. Είμαστε μαζί 16 χρόνια, όπως και να έχει το μέλλον μας, τα χρόνια αυτά από μόνα τους αποδεικνύουν πως δεν έκαναν κακό στη σχέση μας», είπε αρχικά ο Φάνης Μουρατίδης.

Και σχολίασε: «Ήτανε για να γίνει, αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα. Έχω μια εμπιστοσύνη στη ζωή, αυτά τα φτιάχνει η ζωή και δεν της αντιστέκομαι, είμαι μια τέτοια περίπτωση. Σε αυτά παραδίνομαι, δεν κάνω τον ζόρικο».

Μιλώντας για τα κοινά σημεία και τις διαφορές με τη σύζυγό του: «Δεν έχουμε καμία σχέση με την Άννα, είμαστε τελείως διαφορετικοί ως άνθρωποι. Εκείνη είναι πιο συναισθηματική από εμένα. Εγώ μοιάζω να είμαι. Είναι πιο δομημένη. Αν δεν είχαμε την Άννα θα είχαμε καταστραφεί».

Φάνης Μουρατίδης: «Στη συνεργασία μας είχε κακοποιητική συμπεριφορά»

Μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει βιώσει στον χώρο και μάλιστα από έναν άνθρωπο στον οποίο έτρεφε θαυμασμό και βαθιά εκτίμηση.

«Απογοητεύτηκα με κάποιους ανθρώπους της δουλειάς μου που τους είχα ψηλά και τους θαύμαζα» είπε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μία θεωρία που λέει “ο άνθρωπος να είναι ταλαντούχος και εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο… Το ταλέντο εξαγνίζει την όποια συμπεριφορά. Για εμένα δεν πηγαίνει έτσι. Για εμένα θα ήθελα να υπάρχει ένα θετικό πρόσημο στην εξίσωση καλλιτέχνης – άνθρωπος. Σε αυτή τη ρότα έχω βάλει και τον εαυτό μου. Προσπαθώ να με τιθασεύω και να με δουλέψω για να μην βγάλω με αρνητικό πρόσημο αυτή την εξίσωση».

«Όταν πρωτοείχα έρθει στην Αθήνα ήταν να συνεργαστώ με αυτόν τον άνθρωπο, ένας άνθρωπος που τον θαύμαζα πάρα πολύ. Όταν ήρθε η ώρα να δουλέψω με αυτόν τον άνθρωπο έλεγα “πόσο σε θέλει αυτή η μπάλα;”. Αρχίζει η πρώτη πρόβα και δεν πήγαν όπως τα έχω φανταστεί, η δεύτερη πρόβα με έφερε σε πιο δύσκολη θέση, τρίτη πρόβα αρχίζω και ιδρώνω, τέταρτη πρόβα “λέω Παναγία μου πώς θα τη βγάλουμε;”, έβδομη πρόβα έφυγα από τη δουλειά. Είναι πάρα πολύ δύσκολη επιλογή να φύγεις όταν δεν έχεις άλλη επιλογή» τόνισε.

«Βγαίνουν πολλές φορές και λένε “γιατί άντεξαν άσχημες συμπεριφορές”. Εύκολα πράγματα είναι αυτά να τα λέμε. Επειδή είσαι εσύ γενναίος δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι γενναίοι σαν και εσένα. Και επειδή δεν ήμασταν γενναίοι σαν και εσένα πρέπει να μας βασανίζουν;» ανέφερε.

«Με απογοήτευσε το περιστατικό. Είχε μία κακοποιητική συμπεριφορά σε επίπεδο συνεργασίας. Τρομερά μεγάλη υποτίμηση, απαξίωση. Δεν υπήρξε όμως ποτέ η σκέψη ότι τελείωσαν όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης