Περιβάλλον

ΕΟΑΝ: «Αλλάζουμε συνήθειες»

Το μήνυμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ÔÑÉÊÁËÁ - ÌÅÓÇÌÅÑÉÁÍÅÓ ÎÁÐËÅÓ(EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μία ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο στενά συνδέεται η ποιότητα της ζωής μας με την υγεία και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας», τονίζει, σε μήνυμά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), καλώντας μας «να αλλάξουμε συνήθειες».

«Φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή, η εξάντληση των φυσικών πόρων, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων έχουν αναδειχθεί σε υπαρξιακή απειλή για τον άνθρωπο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός.

«Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις, έχουμε ακόμη τον χρόνο και τη δυνατότητα να αναστρέψουμε αυτήν την τάση. Η μάχη για το περιβάλλον δεν έχει χαθεί. Απαιτεί, ωστόσο, αφύπνιση και δράση από όλους. Απαιτεί θετικές πρωτοβουλίες και συμπεριφορές, σε παγκόσμιο, σε εθνικό, σε τοπικό, αλλά και σε ατομικό επίπεδο», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ΕΟΑΝ, «η αλλαγή πρέπει να γίνει από τον καθένα μας. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να την κάνουμε πράξη είναι να αναλάβουμε, συνειδητά και οργανωμένα, την ευθύνη τόσο για τη μείωση όσο και για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε».

«Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ανακυκλώνοντας συστηματικά και σωστά, με διαλογή των υλικών στην πηγή. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες για να υποστηρίξουμε την απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης», καταλήγει ο Οργανισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης