Πολιτική

Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γερμανό Πρέσβη - Στο επίκεντρο η μετεγκατάσταση των 1.553 αιτούντων άσυλο

Η Γερμανία θα τους υποδεχθεί κατ’ εφαρμογή της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

ÂÏÕËÇ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÌÕÍÁÓ ÊÁÉ ÅÎÙÔÅÑÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Ερνστ Ράιχελ.

Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η μετεγκατάσταση των 1.553 αιτούντων άσυλο, που θα υποδεχθεί η Γερμανία κατ’ εφαρμογή της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Ράιχελ συζήτησαν εκτενώς για την έως τώρα εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς και οργανωτικά ζητήματα για την επιτάχυνσή της.

Συζητήθηκαν, επίσης, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και οι βασικές ελληνικές θέσεις, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή της διυπουργικής ομάδας εργασίας που συστάθηκε για το συντονισμό και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης.

Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Ράιχελ συμφώνησαν στην τακτική ανταλλαγή απόψεων των δύο πλευρών σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας, καθώς και της διαπραγμάτευσης επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε επίσης