Πολιτική

Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στις 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το CNN Turk

Μια πιθανή συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βλέπει» το CNN Turk

1

Δημοσίευμα του CNN Turk, σημειώνει πως στις 8 Οκτωβρίου στην Μπρατισλάβα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματίας, δηλαδή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Νίκου Δένδια.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός φόρουμ για την ασφάλεια και την ενέργεια, ενώ προς το παρόν ούτε η Άγκυρα ούτε η Αθήνα επιβεβαιώνουν την είδηση.

Όπως συνεχίζει το τουρκικό μέσο, εάν πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσαβούσογλου-Δένδια, προγραμματίζεται η επόμενη συνάντηση αυτή τη φορά ανάμεσα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο καθοριστικός παράγοντας αυτής της συνάντησης θα είναι ο τρόπος που εξελίσσεται ο ελληνοτουρκικός διάλογος και η στάση δύο των πλευρών» αναφέρει.

Πάντως, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, επέκρινε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αποχή από τον διάλογο με την Τουρκία, κατά τρόπο παρόμοιο με αυτόν του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα.

«Όπως και στην κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αποφεύγει από τον διάλογο με την Τουρκία, παρότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είναι κοντινός μου φίλος. Υποκύπτουν στην πίεση των μέσων ενημέρωσης και της κοινής γνώμης».

Δείτε επίσης