Πολιτική

Σβαμπ: Νιώθω πολύ άνετα στη Θεσσαλονίκη - Δυνατό πρωτάθλημα η Super League

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του Europa League» τόνισε ο Αυστριακός χαφ του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÍÅÊÔÁÑÉÁ ÌÐÁËÙÌÁÔÉÍÇ / EUROKINISSI)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιστοσελίδα της Αυστρίας, ο Στέφαν Σβαμπ αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στη Θεσσαλονίκη, στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Europa League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αυστριακός μέσος του «Δικεφάλου του Βορρά»:

Για την προσαρμογή του στην Θεσσαλονίκη: «Στην αρχή ήταν πολύ αγχωτικά γιατί έπρεπε να ψάξω για σπίτι και να διευθετήσω όλα τα γραφειοκρατικά θέματα. Τώρα νιώθω πολύ άνετα στην Θεσσαλονίκη. Βρήκα σπίτι λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου.

Η σύζυγος μου θα μετακινείται ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Σάλζμπουργκ λόγω δουλειάς, φυσικά δεν είναι εύκολο λόγω του κορωνοϊού. Επίσης ως ποδοσφαιριστής θα πρέπει να επιστρέψεις στο σπίτι αμέσως μετά από μια προπόνηση ή ένα παιχνίδι. Όταν έχω κενό περνάω χρόνο με την οικογένεια μου ή διαβάζω για τη σχολή μου».

Για το πώς είναι η ζωή στη Θεσσαλονίκη: «Υπάρχουν πολλά στενά στην πόλη. Επίσης οι άνθρωποι βγαίνουν αργά από τα σπίτια τους, γιατί υπάρχει αρκετή ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τις 20:00 και μετά υπάρχει κόσμος στους δρόμους. Οι Έλληνες ακολουθούν τους κανόνες για τον κορωνοϊό και δεν διαμαρτύρονται πολύ, αν και οικονομικά είναι πιο δύσκολα σε σχέση με τους ανθρώπους στην Αυστρία. Στην Ελλάδα επίσης δεν έχει τόσα κρούσματα όσο στη χώρα μας».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Η Super League είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα όπως το Αυστριακό, τα προηγούμενα χρόνια ήταν ακόμη δυνατότερο».

Για τον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ: «Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για εμάς, γιατί φτάσαμε τόσο κοντά στους ομίλους του Champions League».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League: «Eίμαστε σε έναν ισορροπημένο όμιλο και ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση».

Για το πότε θα επισκεφτεί την οικογένειά του στην Αυστρία: «Πιθανότατα τα Χριστούγεννα, εφόσον ο κορωνοϊός δεν αλλάξει τα πλάνα μας».

Δείτε επίσης